Ce se întâmplă în organism dacă bei seara apă caldă cu usturoi? Rețeta pentru detoxifiere a Elei Crăciun
Dacă ești familiarizat cu gustul de usturoi, ce-ai spune dacă ai încerca o cură cu apă de usturoi? Consumată seara, această băutură aduce beneficii importante organismului!

Usturoiul, numit și „antibiotic natural”, este unul dintre cele mai sănătoase alimente. Conține antioxidanți, alicină, fibre, vitamine (B, C), minerale (calciu, fier, magneziu, seleniu și potasiu) și uleiuri esențiale, substanțe care îi oferă proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, antibacteriene, antivirale și antifungice, scrie healthline.com.
În bucătăria românească, usturoiul este folosit frecvent în diverse preparate tradiționale și în sosuri, dar de apa caldă cu usturoi ai auzit? Servită seara, înainte de culcare, această băutură aduce beneficii remarcabile, anunță cei de la tipsandtricks.com.
De ce este bine să bei seara apă caldă cu usturoi
Prin fierbere, usturoiul eliberează în apă nutrienți benefici pentru sănătate. Astfel, substanțele acestei băuturi stimulează digestia și contribuie la reducerea balonării pâ-nă în următoarea zi, susține procesul de detoxifiere al organismului și îmbunătățește aspectul pielii. Un alt avantaj este că apa caldă consumată seara are un efect calmant asupra sistemului nervos, ceea ce relaxează și calmează stresul. Mai mult decât atât, o cură urmată timp de câteva zile funcționează ca un sprijin pentru sistemul imunitar, dar este benefică și pentru îmbunătățirea circulației sanguine.
Mod de preparare: Curăță un cățel de usturoi și taie-l în bucăți mici. Între timp, pune la fiert 200 ml de apă, iar când a dat în clocot, lasă usturoiul la infuzat timp de 5-7 minute. Strecoară și consumă băutura înainte de culcare!
Rețetă pentru detoxifiere de la Ela Crăciun
Vedeta tv și influencerița Ela Crăciun, cunoscută pentru stilul de viață sănătos și ac-tiv pe care îl urmează, este adepta curelor cu alimente naturale. Una dintre băuturile ei preferate pentru detoxifiere conține usturoi:
Ingrediente
• 1 ceapă roșie
• 4 căței de usturoi
• Miere naturală
Mod de preparare
• Taie mărunt ceapa și cățeii de usturoi, pune ingredientele într-un borcan și aco-peră-le cu miere. Lasă la macerat peste noapte, iar a doua zi strecoară amestecul și pune sucul rezultat la frigider (se păstrează cel mult 7 zile).
Cum se administrează
• 1 lingură - adulți și 1 linguriță - copii, înainte de culcare