Care sat din România este inclus în topul celor mai pitorești localități din Europa

Ultima actualizare:

Un portal de internet, cunoscut în promovarea turismului cultural, a realizat un top 20 al celor mai pitorești orașe și sate din Europa. Astfel, pe locul 2 în clasament a fost plasat satul Biertan, din județul Sibiu. 

Satul Biertan, pe locul 2 în clasament Foto: Facebook
Satul Biertan, pe locul 2 în clasament Foto: Facebook

Cine a realizat clasamentul

Clasamentul este realizat de Culture Critic, un portal cu aproape 1 milion de urmăritori pe rețeaua socială X, care se promovează prin maxima "Tradiția nu înseamnă închinarea la cenușă, ci prezervarea focului", scrie Antena3 CNN.ro. Administratorii portalului consideră orașul german Freudenberg, situat în Renania de Nord-Westfalia, drept cel mai pitoresc loc care merită vizitat în Europa.

Satul Biertan, din Sibiu, pe locul 2

Pe locul 2 în clasament se află satul Biertan, din județul Sibiu. Localitatea a fost introdusă recent în patrimoniul UNESCO, iar cetatea săsească atestată documentar la 1224 a câștigat deja popularitate în rândul turiștilor din întreaga lume. 

Despre satul Biertan

Una dintre primele așezări săseşti din Ardeal, Biertanul a fost atestat documentar în 1224, apoi în 1283 când, alături de Mediaș și Moșna. În secolul al XII-lea, coloniştii saşi – originari din zone care astăzi sunt Franţa, Belgia, Luxemburg şi Germania – au fost invitaţi de regele Geza al II-lea al Ungariei să se stabilească în zona Transilvaniei şi să o apere de invadatorii tătari şi otomani, dar să şi dezvolte zona din punct de vedere economic. Transilvania saşilor a fost a meşteşugarilor harnici; Biertan a devenit o piaţă importantă cu o populaţie de 5.000 de persoane la 1510.

Localitatea și-a păstrat farmecul, cu case vechi construite în stil baroc transilvănean, cu ziduri groase, fundaţii din piatră, fațade în culori pastel și decoraţii cu motive viticole. Ansamblul arhitectural cu frumoasa cetate fortificată au determinat includerea comunei pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În sezonul turistic, artizani și apicultori din zonă își expun creațiile si produsele spre vânzare, în piațeta localitații, în fața intrării în cetate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net