Cele mai citite 10 cărți din istorie. Pe ce loc e Biblia și ce surpriză se află în top 3

Ultima actualizare:

De la scrierile sacre care au modelat religia și cultura, până la romane care au captat imaginația publicului global, anumite cărți au depășit limitele timpului și ale spațiului, devenind simboluri universale ale cunoașterii și inspirației. Aceste lucrări nu sunt doar cele mai citite, dar și cele care au avut un impact semnificativ asupra societății, influențând gândirea, cultura și chiar istoria.

Cărți. Foto: arhiva.
Cărți. Foto: arhiva.

Biblia

Biblia este, fără îndoială, cea mai citită carte din toate timpurile. Cu peste 100 de milioane de copii vândute anual și tradusă în 670 de limbi, acest text sacru a influențat profund cultura, religia și istoria umanității. Biblia a servit nu doar ca un ghid spiritual, dar și ca o sursă importantă de inspirație pentru literatură, artă și muzică.

Micuța Carte Roșie a lui Mao Zedong

„Quotations from the Works of Mao Tse-tung”, cunoscută și sub numele de „Micuța Carte Roșie”, a fost extrem de influentă în perioada sa. Publicată în timpul Revoluției Culturale din China, cartea conține citate și declarații ale liderului chinez Mao Zedong. Estimările variază, dar se spune că s-au vândut între 1 și 6,5 miliarde de exemplare, reflectând impactul său asupra societății chineze și nu numai.

Harry Potter

Seria „Harry Potter” scrisă de J.K. Rowling este una dintre cele mai de succes din istoria literaturii. Împreună cu aventurile tânărului vrăjitor și colegii săi de la Hogwarts, Rowling a transformat lectura într-o experiență captivantă pentru copii și adulți deopotrivă. Cărțile au fost traduse în peste 63 de limbi și au generat vânzări record, consolidându-i autoarei statutul de miliardar. În 2017, Forbes estima averea lui Rowling la aproximativ 690 de milioane de dolari.

Stăpânul Inelelor

„Stăpânul Inelelor” de J.R.R. Tolkien a avut un impact profund asupra literaturii fantasy și a culturii populare. Ecranizarea trilogiei de către Peter Jackson a contribuit la popularizarea cărților, cu filmele câștigând mai multe premii Oscar. Cartea rămâne una dintre cele mai influente lucrări ale secolului XX și a captivat imaginația cititorilor din întreaga lume.

Alchimistul

„Alchimistul” de Paulo Coelho a devenit un bestseller internațional datorită mesajului său profund și inspirațional. Povestea tânărului oier andaluz care își urmează visul către piramidele din Egipt a fost tradusă în numeroase limbi și a vândut milioane de exemplare. Coelho explorează teme precum destinul și auto-descoperirea, capturând cititorii cu înțelepciunea sa simplă dar profundă.

Codul lui Da Vinci

„Codul lui Da Vinci” de Dan Brown a devenit un fenomen global datorită combinării sale de mister, thriller și elemente religioase. Publicat în 2003, romanul a captat atenția cititorilor cu poveștile sale intrigante și teoriile sale provocatoare. Cu vânzări estimate la circa 80 de milioane de exemplare, „Codul lui Da Vinci” a lăsat o amprentă semnificativă asupra literaturii contemporane.

Saga Amurg

Seria „Saga Amurg” de Stephenie Meyer a revoluționat literatura pentru tineret prin povestea sa de dragoste între o adolescentă și un vampir. Deși stilul său a fost criticat de unii, seria a fost extrem de populară în rândul adolescenților, având un impact cultural considerabil și generând o serie de filme de succes.

De la idee la bani

Scrisă de Napoleon Hill în 1937, „De la Idee la Bani” este un ghid de dezvoltare personală și succes financiar inspirat de magnatul Andrew Carnegie. Cartea oferă principii și strategii pentru îmbunătățirea câștigurilor financiare și realizarea obiectivelor personale. Cu peste 60 de milioane de exemplare vândute, această lucrare continuă să inspire cititori care doresc să-și dezvolte potențialul economic și personal.

Jurnalul Annei Frank

„Jurnalul Annei Frank” este o lucrare emoționantă care oferă o perspectivă profundă asupra experiențelor unei adolescente evreice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Fragmentelor din jurnalul Annei Frank au fost publicate și au atins inimile cititorilor din întreaga lume. Cu vânzări de peste 35 de milioane de exemplare, cartea rămâne un simbol al curajului și speranței.

Pe Aripile Vântului

Publicată în 1936, „Pe Aripile Vântului” de Margaret Mitchell este singurul roman al autoarei și spune povestea lui Scarlett O’Hara în timpul Războiului Civil American. Cartea a câștigat premiul Pulitzer în 1937 și a vândut aproximativ 30 de milioane de exemplare. Impactul său cultural a fost amplificat și de ecranizarea sa de succes, care a contribuit la popularizarea sa continuă.

Aceste cărți nu sunt doar cele mai citite, dar și cele care au lăsat o marcă de neșters în istoria literaturii mondiale. Fiecare dintre ele oferă o perspectivă unică și o experiență de lectură care a influențat profund cultura și gândirea umană. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net