Cele mai bune cărți din acest secol! Topul fascinant publicat de New York Times

Ultima actualizare:

Dacă suntem în căutarea unor cărți bune și nu suntem siguri ce să alegem, avem noroc! New York Times a publicat topul celor mai bune cărți care au fost lansate de-a lungul ultimilor 24 de ani. Iar cărțile care au apărut în acest top au fost decise de peste 500 de persoane influente din lumea literaturii.

Sunt cele mai bune cărți ale secolului
Sunt cele mai bune cărți ale secolului

Poate că multora dintre noi ni s-a întâmplat să mergem într-o librărie și să nu fim siguri ce să cumpărăm. Dacă nu mergem hotărâți să luăm un titlu anume, poate fi destul de dificil să găsim o carte pe placul nostru, mai ales dacă nu suntem dispuși să ne riscăm banii pe un titlu care poate să nu ne placă. 

Din fericire, cei de la New York Times au publicat topul celor mai bune 100 de cărți care au fost publicate în ultimii 24 de ani. Nu mai puțin de 503 de scriitori, critici literari, profesori universitari, dar și jurnaliști, au votat cărțile care apar în acest top fascinant.

Care este cea mai bună carte din ultimii 24 de ani

Pe locul 1 în topul publicat de cei de la New York Times se află „My Brilliant Friend” („Prietena mea genială”), scrisă de o scriitoare de origine italiană, în anul 2012. Această carte este prima dintr-o serie de patru, având în prim-plan două fete din Napoli. Cartea urmărește evoluția prieteniei dintre acestea, de-a lungul timpului.

După „My Brilliant Friend”, pe locul 2 se găsește „The Warmth of Other Suns”, scrisă de Isabel Wilkerson, în anul 2010. Iar în completarea podiumului, pe locul trei găsim „Wolf Hall”, lansată în anul 2009 și scrisă de Hilary Mantel.

Peste 500 de experți au votat cele mai bune cărți

La polul opus, tocmai pe locul 100, vom găsi volumul „Tree of Smoke” („Arborele fumului”), scrisă în anul 2007, de către Denis Johnson. 

Peste 500 de persoane au contribuit la acest top al celor mai bune 100 de cărți ale secolului, iar printre acestea se numără și unele nume sonore din lumea literară, cum ar fi celebrul autor Stephen King.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Hemingway jpeg
roman Germania jpeg
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI (3) jpg
inundatii galati   foto marcel ciolacu FB jpg
raceala jpg
lumanari biserica shutterstock 358100030 jpeg
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI jpg
Ioan Baldea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net