O singură schimbare poate corecta ecuația! Testul de inteligență care dă probleme multor români

La prima vedere poate părea o provocare destul de simplă. La urma urmei, nu este vorba despre vreo ecuație complexă, pe care nici măcar nu putem să o recunoaștem, ci doar o adunare și o scădere. Însă, aparențele ne înșeală, iar această provocare este, de fapt, mult mai grea decât pare!

Trebuie să mutăm un singur chibrit pentru a corecta ecuația
Trebuie să mutăm un singur chibrit pentru a corecta ecuația

La prima vedere, cu siguranță că mulți dintre noi ne vom gândi că această provocare este una extrem de ușoară. La urma urmei, chiar și cei dintre noi care nu am fost niciodată foarte buni la matematică ne putem descurca cu o simplă adunare și o scădere. Însă, astfel de teste de inteligență sunt mereu gândite în așa fel încât să pară, la început, mult mai ușoare decât sunt, de fapt.

În această situație este și provocarea acestei ecuații! Inițial pare ușoară, însă, de fapt, este mult mai grea decât am crede! Practic, tot ce trebuie să facem este să mutăm un sigur chibrit pentru ca această ecuație să fie una corectă.

Provocarea este mai dificilă decât am crede

Astfel de provocări sunt menite să ne testeze atenția la detalii și abilitatea de a gândi logic și rapid. Cu siguranță că deja am observat cu toții faptul că tot mai mulți români profită de pauzele pe care le au de-a lungul zilei pentru a rezolva astfel de teste, care nu doar că le verifică inteligența, dar le mențin mintea ageră.

Fie că este vorba despre provocări matematice de genul acesteia, ori despre alte tipuri de iluzii optice, testele de inteligență sunt din ce în ce mai populare de-a lungul Internetului. Iar dacă încă nu ați reușit să mutați chibirtul corect, rezolvarea provocării se află mai jos!

Cum rezolvăm provocarea

Rezolvarea provocării
Rezolvarea provocării

Cel mai simplu mod de a rezolva această provocare matematică este să mutăm unul dintre chibriturile cifrei 8, încât să îl transformăm în 9. Chibritul va fi apoi folosit pentru a schimba 0 în 8, așa că va rezulta ecuația 9+3-4=8, care este, desigur, corectă.

Dacă ați avut dificultăți cu această provocare, nu trebuie să vă faceți griji! Pe internet există nenumărate astfel de teste simple și amuzante!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Hemingway jpeg
roman Germania jpeg
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI (3) jpg
inundatii galati   foto marcel ciolacu FB jpg
raceala jpg
lumanari biserica shutterstock 358100030 jpeg
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI jpg
Ioan Baldea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net