Motivul ireal pentru care un sucevean s-a trezit cu dosar penal! A încercat să vândă un animal protejat de lege

O situație bizară a ajuns în atenția Gărzii de Mediu, iar concluzia acesteia a fost un dosar penal și două capete de acuzare. Iar în mijlocul acestei situații neobișnuite se află un bărbat din Suceava, care a încercat să vândă o broască țestoasă găsită pe marginea unui drum.

Broasca țestoasă de uscat dobrogeană / foto: descoperadeltadunarii.ro
Broasca țestoasă de uscat dobrogeană / foto: descoperadeltadunarii.ro

Cei mai mulți dintre noi ne întoarcem acasă din vacanță cu diverse suveniruri. Fie că este vorba despre magneți de frigider, brelocuri, sau tricouri, astfel de obiecte ne vor reaminti de zilele frumoase petrecute în concediu. Iar pentru un sucevean care a mers în vacanță pe litoral, suvenirul luat acasă a luat forma unei broaște țestoase.

Se pare că bărbatul a găsit animalul pe marginea autostrăzii din județul Constanța, iar odată ce a văzut broasca țestoasă, s-a decis să o ia cu el acasă. Însă, odată ce a ajuns înapoi acasă, el a încercat să vândă animalul pe Internet, însă acest lucru a atras atenția autorităților. Se pare că broasca țestoasă aparține unei specii protejate, iar suceveanul a spus că nu știa acest lucru.

A încercat să vândă o broască țestoasă pe Internet

Mai precis, se pare că animalul aparține speciei „Testudo graeca”, cunoscută și după denumirea mult mai comună de broasca țestoasă de uscat dobrogeană. Ea a fost recunoscută de către membrii unei asociații de protecție a animalelor din Capitală, care au și contactat Garda de Mediu Suceava.

Astfel, bărbatul s-a trezit cu Poliția la ușă, spunând autorităților că s-a temut că broasca va fi călcată de o mașină dacă o lăsa pe autostradă. De asemenea, suceveanul a spus că nu a știut că animalul aparține unei specii protejate.

Bărbatul s-a trezit cu un dosar penal

În numele bărbatului a fost deschis un dosar penal, acesta fiind acuzat de deținerea broaștei țestoase rare, cât și de intenția de a vinde acest animal. De asemenea, broasca țestoasă a fost deja preluată de către autorități și urmează să fie reintrodusă în habitatul ei natural, în Dobrogea.

Această specie este una declarată vulnerabilă, iar habitatul ei continuă să se degradeze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Hemingway jpeg
roman Germania jpeg
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI (3) jpg
inundatii galati   foto marcel ciolacu FB jpg
raceala jpg
lumanari biserica shutterstock 358100030 jpeg
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI jpg
Ioan Baldea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net