Care sunt diferen╚Ťele dintre anvelopele de iarn─â ╚Öi cele de var─â

#Best buys
image

Sunt mul╚Ťi cei care nu ╚Ötiu care sunt diferen╚Ťele dintre anvelopele de iarn─â ╚Öi cele de var─â. O mare parte a ╚Öoferilor crede c─â anvelopele de iarn─â difer─â doar prin faptul c─â au nervuri mai mari dec├ót cele pentru anotimpul cald. ├Äns─â una dintre principalele diferen╚Ťe este legat─â de compozi╚Ťia cauciucului. 

Anvelopele de iarn─â au cauciuc mult mai moale, special conceput pentru anotimpul rece, dar ╚Öi rezistent la temperaturile sc─âzute. Astfel ├«nc├ót, anvelopa, atunci c├ónd intr─â ├«n contact cu suprafa╚Ťa rece, devine moale ╚Öi ofer─â aderen╚Ť─â. De asemenea, blocurile ╚Öi canelurile sunt astfel proiectate ├«nc├ót s─â ofere aderen╚Ť─â iarna pe z─âpad─â ╚Öi polei ╚Öi siguran╚Ť─â ├«n viraje. 

Exist─â ╚Öi numeroase studii f─âcute at├ót de produc─âtorii de anvelope, c├ót ╚Öi de independen╚Ťi, care au ar─âtat c─â, de exemplu, la o vitez─â de 50 de kilometri pe or─â, ├«n condi╚Ťii de iarn─â, pe z─âpad─â, o ma╚Öin─â cu anvelope de var─â fr├óneaz─â ├«n 43 de metri, ├«n timp ce dac─â e echipat─â cu ÔÇ×gumeÔÇŁ de iarn─â se opre╚Öte ├«n 35 de metri. 

De asemenea, diferen╚Ťa este mult mai mare pe ghea╚Ť─â. O ma╚Öin─â cu cauciucuri de iarn─â fr├óneaz─â ├«n 70 de metri, ├«n timp ce anvelopele de iarn─â au nevoie de 10 metri, iar asta se ├«nt├ómpl─â ├«n condi╚Ťiile ├«n care ma╚Öina merge cu doar 35 de kilometri pe or─â.

La fel ca cele de iarn─â, anvelopele de var─â sunt special concepute s─â ofere performan╚Ťe optime ╚Öi siguran╚Ť─â la temperaturi crescute. Potrivit produc─âtorilor, anvelopele de var─â trebuie puse atunci c├ónd temperaturile ├«n termometru trec de 7 grade Celsius. 

Detalii tehnice la care s─â fim aten╚Ťi

Compozi╚Ťia lor este g├óndit─â astfel ├«nc├ót s─â ofere o trac╚Ťiune optim─â la temperaturi calde. C├ónd e mai frig are loc un fenomen de ├«nt─ârire ╚Öi devin mult mai rigide ╚Öi astfel banda lor de rulare nu mai interac╚Ťioneaz─â corespunz─âtor cu suprafa╚Ťa drumului. 

Pe l├óng─â marc─â ╚Öi dimensiunile care s─â se potriveasc─â pentru ma╚Öin─â, mai sunt ╚Öi alte c├óteva detalii tehnice la care trebuie s─â fim aten╚Ťi atunci c├ónd alegem o anvelop─â. De exemplu, pe eticheta unui cauciuc trebuie s─â fie date legate de economia la carburant. Da, anvelopele influen╚Ťeaz─â destul de mult consumul de carburant. Litera ÔÇ×AÔÇŁ ├«nseamn─â un consum redus de carburant. 

De asemenea, exist─â o clasificare, tot pe litere, ╚Öi ├«n ceea ce prive╚Öte proprietatea de fr├óna rapid o suprafa╚Ť─â umed─â. Cele mai bune sunt cele care au pe etichete litera ÔÇ×AÔÇŁ. 

De exemplu, anvelopa de var─â Continental Eco Contact ofer─â o eficien╚Ť─â maxim─â ├«n ceea ce prive╚Öte consumul de combustibil ╚Ťin├ónd cont de geometria componentelor, dar ╚Öi de eficien╚Ťa utiliz─ârii dioxidului de siliciu. Anvelopa EcoContact 6 are la baz─â un profil dedicat facilit├ónd o performan╚Ť─â at├ót pe carosabil uscat c├ót ╚Öii pe carosabil umed. Anvelopa spore╚Öte siguran╚Ťa ├«n diverse situa╚Ťii de trafic cum ar fi schimbarea benzilor de circula╚Ťie. Mai multe detalii despre aceste anvelope g─âsi╚Ťi - LA ACEST LINK

image

O ofert─â la anvelopele de var─â ╚Öi mai multe detalii tehnice g─âsi╚Ťi - LA ACEST LINK.

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
FotoJet (5) jpg
BeFunky collage (35) jpg
teodora alex insula iubirii3 png
Screenshot 2022 06 28 at 19 48 24 png
5 front bac toata clasa jpg
image
image
image
image
5 front bac toata clasa jpg
telefoane jpeg
social media 6557345 1280 jpg
regina elisabeta a II-a
soldati ucraina nato rusia jpg
289898121 323144353365295 687051346363203618 n jpg