Care sunt diferențele dintre anvelopele de iarnă și cele de vară

#Best buys
image

Sunt mulți cei care nu știu care sunt diferențele dintre anvelopele de iarnă și cele de vară. O mare parte a șoferilor crede că anvelopele de iarnă diferă doar prin faptul că au nervuri mai mari decât cele pentru anotimpul cald. Însă una dintre principalele diferențe este legată de compoziția cauciucului. 

Anvelopele de iarnă au cauciuc mult mai moale, special conceput pentru anotimpul rece, dar și rezistent la temperaturile scăzute. Astfel încât, anvelopa, atunci când intră în contact cu suprafața rece, devine moale și oferă aderență. De asemenea, blocurile și canelurile sunt astfel proiectate încât să ofere aderență iarna pe zăpadă și polei și siguranță în viraje. 

Există și numeroase studii făcute atât de producătorii de anvelope, cât și de independenți, care au arătat că, de exemplu, la o viteză de 50 de kilometri pe oră, în condiții de iarnă, pe zăpadă, o mașină cu anvelope de vară frânează în 43 de metri, în timp ce dacă e echipată cu „gume” de iarnă se oprește în 35 de metri. 

De asemenea, diferența este mult mai mare pe gheață. O mașină cu cauciucuri de iarnă frânează în 70 de metri, în timp ce anvelopele de iarnă au nevoie de 10 metri, iar asta se întâmplă în condițiile în care mașina merge cu doar 35 de kilometri pe oră.

La fel ca cele de iarnă, anvelopele de vară sunt special concepute să ofere performanțe optime și siguranță la temperaturi crescute. Potrivit producătorilor, anvelopele de vară trebuie puse atunci când temperaturile în termometru trec de 7 grade Celsius. 

Detalii tehnice la care să fim atenți

Compoziția lor este gândită astfel încât să ofere o tracțiune optimă la temperaturi calde. Când e mai frig are loc un fenomen de întărire și devin mult mai rigide și astfel banda lor de rulare nu mai interacționează corespunzător cu suprafața drumului. 

Pe lângă marcă și dimensiunile care să se potrivească pentru mașină, mai sunt și alte câteva detalii tehnice la care trebuie să fim atenți atunci când alegem o anvelopă. De exemplu, pe eticheta unui cauciuc trebuie să fie date legate de economia la carburant. Da, anvelopele influențează destul de mult consumul de carburant. Litera „A” înseamnă un consum redus de carburant. 

De asemenea, există o clasificare, tot pe litere, și în ceea ce privește proprietatea de frâna rapid o suprafață umedă. Cele mai bune sunt cele care au pe etichete litera „A”. 

De exemplu, anvelopa de vară Continental Eco Contact oferă o eficiență maximă în ceea ce privește consumul de combustibil ținând cont de geometria componentelor, dar și de eficiența utilizării dioxidului de siliciu. Anvelopa EcoContact 6 are la bază un profil dedicat facilitând o performanță atât pe carosabil uscat cât șii pe carosabil umed. Anvelopa sporește siguranța în diverse situații de trafic cum ar fi schimbarea benzilor de circulație. Mai multe detalii despre aceste anvelope găsiți - LA ACEST LINK

image

O ofertă la anvelopele de vară și mai multe detalii tehnice găsiți - LA ACEST LINK.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net