Care sunt diferențele între școala din Spania și cea din România: „Nu suntem făcuți de rușine”

Un tânăr a împărtășit pe pagina sa de Instagram experiența sa în școlile spaniole, evidențiind multiple diferențe față de cele din țara sa natală.

Elevul a comunicat diferențele pe Instagram / foto: arhiva personala
Elevul a comunicat diferențele pe Instagram / foto: arhiva personala

Una dintre diferențele semnificative remarcată de acest elev este durata mai mare a programului școlar în Spania. El a menționat că în Spania, orele școlare durează 7 ore și jumătate, spre deosebire de cele aproximativ șase ore din România. De asemenea, a subliniat că în Spania există o cantină școlară unde elevii pot lua prânzul, lucru care lipsește în România.

„Timpul petrecut la școală în Spania este puțin diferit deoarece avem șapte ore și jumătate de cursuri. Luăm masa într-o cantină, unde ședem mult timp, iar orele au o durată de o oră și jumătate, nu de 50 de minute, așa cum este în România. Avem o singură pauză, cel puțin la școala mea, care durează o jumătate de oră, și avem opțiunea de a rămâne în cantină sau de a merge acasă în pauza de prânz," explică băiatul.

Elevii din Spania primesc laptopuri de la școală

O altă diferență notabilă este introducerea laptopurilor în procesul educațional începând cu clasa a V-a în Spania. El a evidențiat, de asemenea, diferența în modul în care profesorii abordează elevii în Spania față de România, menționând că în Spania elevii nu sunt criticați sau umiliți.

„La școală în Spania, începând cu clasa a V-a, ne sunt oferite laptopuri pentru a face temele și pentru a le folosi la ore. Majoritatea activităților le desfășurăm cu ajutorul laptopurilor. O altă diferență este că nu suntem chemați la tablă pentru a fi umiliți; avem libertatea să ne prezentăm la tablă când dorim, doar dacă suntem de acord cu acest lucru. Și în cazul în care greșim, nu suntem criticați sau jigniți. Profesorii ne explică greșelile cu amabilitate,” continuă el.

Pe lângă aspectele academice, elevul a evidențiat și diversitatea activităților extrașcolare disponibile în Spania.

„Aici avem o varietate de activități extrașcolare, cum ar fi handbalul, dar putem face orice, de la sporturi la limbi străine sau chiar cursuri de YouTube. Este minunat la școală în Spania, mă distrez enorm și avem profesori care ne învață foarte bine," încheie el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net