Caricatură macabră cu Mihai Șora. Reacția fabuloasă a filosofului în vârstă de 106 ani

Ultima actualizare:

Filosoful Mihai Șora abia și-a serbat cel de-al șaselea an din propriul centenar, că s-a trezit cu un „cadou” sinistru. O caricatură macabră îl înfățisează pe acesta stând treaz, într-un sicriu, având în fiecare mână un ciocan și o seceră, într-o poziție specifică mumiilor faraonilor egipteni.

Mihai Șora i-a luat apărarea caricaturistului

Peste haine are trase mai multe eșarfe roșii cu acronimul URSS, PCR, PCF, cuvântul ciumă și numele unei cunoscute platforme autohtone de comerț electronic. Coșciugul este ținut în brațe, într-o manieră delicată și sentimentală, de controversatul George Soroș.

În ciuda vârstei înaintate, Mihai Șora nu doar că s-a amuzat când a văzut caricatura, dar a și distribuit-o pe contul său de socializare, cu o serie de comentarii haioase.

Circulă această caricatură simpatică, în care m-am recunoscut îndată (sigur, mai puțin petele de pe frunte… și, oricum, e preferabil să stea pe frunte decât sub ea, printre neuroni, acoloșa). M-am împotmolit însă la personajul de alături, până am aflat că ar fi vorba despre Soros – știți, domnul acela, George, fiul meu și tatăl lui Dacian Cioloș, cum se spune prin văgăunile internetului. Iar aici artistul chiar exagerează: Soros nu are decât 92 de ani; nu se cade să-l îmbătrânești din condei, așa... La unii oameni, înzestrările nu se cumulează: talentat la desen, dar sărman în celelalte, începând cu inteligența și discernământul.

P.S. Băgați de seamă, vă rog: nu stau într-un jilț ori pe un tron impunător, cum scrie cineva în comentarii. Artistul e mai subtil: m-a așezat direct în copârșeu”, a transmis Mihai Șora.

Nu rata nici: Gluma făcută de venerabilul senior, de ziua lui, la 106 ani

Nu este singura reacție a seniorului. Cei care au comentat postarea nu l-au menajat pe autorul caricaturii, în apărarea căruia a sărit, într-o oarecare măsură, însuși Mihai Șora. 

Dragul meu, trebuie și artistul să trăiască, să mănânce o pâine, să-și întrețină familia, dacă se întâmplă să aibă una, să-și poată cumpăra creioane colorate și bloc de desen…”, i-a răspuns Mihai Șora unuia dintre comentatorii supărați de insinuările din desen.

Pe data de 7 noiembrie, venerabilul filosof Mihai Șora a împlinit vârsta matusalemică de 106 ani. Cu această ocazie, el a publicat o fotografie ținând în brațe cifra 6 gonflabilă, pentru a marca intrarea în cel de-al șaselea an al propriului centenar. „Anul viitor intru la școală”, a transmis Mihai Șora, în dreptul fotografiei postată pe platformele de socializare.

Mihai Șora s-a născut pe 7 noiembrie 1916, în satul Ianova, Remetea Mare, din județul Timiș,. La acel moment, regiunea era parte a imperiului Austro-Ungar. Practic, Mihai Șora s-a născut exact în perioada în care România intra în Primul Război Mondial, încheierea conflictului marcând Unirea provinciilor românești cu Regatul României, din 1918.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net