Cartea care îl fascinează pe David Popovici: „E extraordinară!” Lecția de viață pe care toată lumea o poate pune în aplicare

Ultima actualizare:

David Popovici este cel mai bun înotător român. Campion mondial și european în 2022 la 100 de metri și la 200 de metri în stil liber. Cu toate acestea, el este un tânăr cu mult bun simț. Se pare că a reușit să rămână cu picioarele pe pământ și faima, care a venit aproape peste noapte, nu i-a luat mințile. 

Fotografie David Popovici Medalie jpg

Popovici: „Lumea mă recunoaște pe stradă. A fost amuzant, apoi a devenit obositor"

Popovici a vorbit în cadrul podcastului cu Brett Hawke despre atu-urile și dezavantajele care vin o dată cu faptul că oamenii te recunosc pe stradă, dar și de ce nu se lasă luat de val. „Am rămas la fel, e un proces constant de a rămâne la fel cu tot ce se întâmplă în jurul meu. S-a schimbat perpectiva lumii despre mine, poate fi ușor să te ia valul, de aceea, încerc să rămân umil pentru că acestea sunt niște principii sănătoase. Vreau să fiu cât de simplu se poate pentru că există frumusețe în simplitate.

Sunt foarte cunoscut în România, aproape toată lumea mă recunoaște pe stradă. La început, a fost amuzant, apoi a devenit obositor, iar acum sunt în faza de acceptare și adaptare și de a avea grijă de acest privilegiu, care aduce anumite avantaje. Cum ar fi că pot transmite un mesaj, de a avea un altfel de impact“, a spus înotătorul de la CS Dinamo, în cadrul podcastului cu Brett Hawke, potrivit gsp.ro.

Cum a rezumat înotătorul cartea pe care o citește 

Sportivul român a discutat în cadrul podcastului și despre cartea pe care o citește acum, Popovici a spus că l-a descoperit pe autor pe rețelele de socializare, după ce a citit acolo mai multe citate ale acestuia. „<<The Practice of Groundedness>>, de Brad Stulberg. Dacă e să rezum în câteva cuvinte despre ce e cartea ar fi că atâta vreme cât rămâi cu picioarele pe pământ poți trăi o viață fericită și împlinită. De asemenea, vorbește de răbdare, vulnerabilitate, performanță de top, despre indivizi care exceleaz[ în diverse domenii. E o carte extraordinară. L-am descoperit pe acest autor cu ajutorul lui Bob Bowman, antrenorul lui Michael Phelps, care posta pe story-urile lui diverse citate și care mi-au plăcut“, a recunoscut David Popovici.

Ce urmează din punct de vedere competițional pentru Popovici

 În perioada 14-30 iulie, pentru sportivul român urmează Mondialele de la Fukuoka (Japonia). „Obiectivul e să înot bine, să fac o cursă curată, dacă fac asta e o cursă rapidă, iar timpul e doar un bonus. În plus, trebuie să prind o zi bună, antrenamentul e făcut, e nevoie de niște mese bune, să am grijă de mine, să dorm bine și să fiu sigur că nu mă ajung nervii. E nevoie de cap liber și de o minte limpede“, a spus Popovici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net