Casele se vând cu tot cu insulă! Iată cât costă

O insulă privată din Scoția a fost scoasă recent la vânzare. Ea vine la pachet cu șapte clădiri rezidențiale, care pot găzdui 26 de oameni. Insula Sanda este situată în sudul Peninsulei Kintyre, făcută celebră în 1977 de Paul McCartney, cu melodia „Mull of Kintyre”.

Cele șapte case din piatră de pe Insula Sanda
Cele șapte case din piatră au fost întreținute perfect (Foto: Knight Frank)

Accesul pe insula Sanda se face cu barca sau elicopterul

De-a lungul anilor, pe aici s-au perindat călugări, sfinți și regi. A fost vizitată de regele scoțian Robert Bruce și de regele Haakon al Norvegiei, iar capela sa a fost asociată cu Sfântul Columba și Sfântul Ninian. Insula a avut numeroși proprietari de-a lungul anilor, dar cel mai faimos a fost Jack Bruce din trupa rock Cream.

Accesul pe insulă se face cu barca – există rampe și scări de piatră la ambele capete – sau cu elicopterul. Acolo, printre verdeața mărginită de stânci, se află șapte proprietăți rezidențiale - patru la capătul nordic și trei la sud, chiar lângă un far pitoresc așezat pe un afloriment, relatează CNN Travel. Prețul pentru care se vinde insula este de 3,1 milioane de dolari.

Aici se află și un restaurant

Unitatea de cazare poate găzdui până la 26 de persoane. Aici se găsește și Taverna Byron Darnton Tavern, numită după o navă care a naufragiat în largul insulei în 1946. A fost deschisă în 2003 de foștii proprietari Dick și Meg Gannon și pentru un număr de ani a servit clienții care soseau cu barca, dar a fost închisă după ce insula a fost cumpărată în 2010 de omul de afaceri elvețian Michi Meier.

 „Restaurantul a apărut și prin presă și a fost deschis în timpul lunilor de vară”, a explicat Tom Stewart-Moore, șeful agenției rurale Knight Frank, care se ocupă de vânzare. „Pentru următorul proprietar oferă o oportunitate de a păstra proprietatea fie ca evadare privată, fie de a diversifica și de a extrage niște bani prin oferirea sejururi cu cazare de lux. Există, de asemenea, opțiunea de a redeschide pub-ul pentru oamenii care navighează de-a lungul Coastei de Vest.”

Și oile vin la pachet

Are încă permisiunea de a vinde alcool, în cazul în care următorii proprietari doresc să readucă la viață taverna, care are deja un cod de firmă înregistrat. Insula avea anterior o fermă mică și o turmă de 55 de oi care încă mai numesc insula acasă. „Oile se îngrijesc de ele însele, sunt mașinile de tuns iarba insulare și necesită puțină gestionare. Sunt incluse ca parte a vânzării.”, a adăugat Moore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
image
actualitate.net
image
actualitate.net