Castelul din România care ascunde un secret teribil. Motivele pentru care se spune că ar fi bântuit

Castelul Banffy este cunoscut, în special, datorită festivalului de muzică electronic Electric Castle. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu că în spatele acestei zone atractive, se ascunde o legendă de groază.

Castelul Banffy
Castelul Banffy

Legendele castelului Banffy au făcut înconjurul lumii

Castelul Banffy se află în comuna Bonțida, la 30 de km distanță de Cluj. Acesta a fost construit de o familie cu același nume, începând cu secolul 16. Ei bine, de-a lungul timpului, locul a trecut prin mai multe transformări, însă stilul care predomină și astăzi este cel renascentist și baroc. Construcția a fost chiar și spital militar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ulterior fiind incendiat de trupele germane.

Dar cel mai important aspect este că din cele mai vechi timpuri și până astăzi, în jurul Castelului Banffy s-au lansat o mulțime de legende. Cea mai cunoscută este povestea unei fete care se întâlnea în secret cu un tânăr ce locuia mai departe de castel. Dragostea lor a fost descoperită de un grăjdar care voia să le divulge secretul, astfel că tânăra l-a sedus pe individ și apoi l-a ucis. De atunci, se spune că zona turistică ar fi bântuită, potrivit România Journal.

Deși nu s-a confirmat niciodată că această legendă ar fi adevărată, castelul a devenit o destinație tot mai vizitată de „vânătorii de fantome” , care susțin că ar fi întâlnit aici, anumite prezențe stranii din „lumea de dincolo”.

Pe de altă parte, o altă legendă spune că acest complex ar fi bântuit de fantomele unor soldați din Germania, care au decedat aici în timpul răzăboiului, atunci când în castel se afla spitalul militar.

Ce se întâmplă în prezent cu Castelul Banffy

Recondiționarea complexului Banffy a început în 1999, iar din 2001 se află în grija fundației Transilvania Trust din Cluj-Napoca. În 2008, construcția a fost retrocedată familiei, dar în cele din urmă a fost dată spre folosință fundației. În zonă s-a deschis Cafeneaua Culturală și un centru educațional, în timp ce alte spații sunt destinate pentru a găzdui diverse evenimente.

Cei care vor să viziteze castelul Banffy o pot face zilnic și, de asemenea, îl pot închiria chiar și pentru evenimente private.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vant puternic Inquam Photos jpg
image
image
image
image
image
image
lavanda 1 jpg
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
vaza flori jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net