Cum arată astăzi castelul abandonat al bijutierului Engelhart Cornelius. Bărbatul a murit la scufundarea Titanicului

În Franța, există un castel abandonat a lui Engelhart Cornelius, bijutierul care a murit odată cu scufundarea Titanicului. Într-un clip pe TikTok, exploratorul Ramy Awad arată ce se mai găsește în interiorul clădirii. 

Castelul abandonat a lui Engelhart Cornelius Foto: captură TikTok
Castelul abandonat a lui Engelhart Cornelius Foto: captură TikTok

Castelul lui Engelhart Cornelius din estul Franței

Pe pagina de TikTok, Ramy Awad, un explorator care locuiește în New York City, a povestit cum a plecat în centrul Franței, pentru a se documenta despre un castel abandonat din secolul al XIX-lea. Awad oferă spectatorilor un tur în interiorul castelului plin cu multe camere complet mobilate, cu covoare și mobilier de epocă, panouri din lemn, rafturi încorporate și cuverturi de pat.

Este vorba despre castelul lui Engelhart Cornelius, bijutierul care și-a pierdut viața în noaptea scufundării Titanicului. Castelul lui Engelhart Cornelius se află în Nievre, în regiunea Bourgogne-Franche-Comté, în estul Franței. Și desi castelul nu este un muzeu în sine, acesta este vizitat anual, pe ascuns, de foarte multe persoane. 

Castelul a fost construit în 1868

„Această locație a fost întotdeauna în fruntea listei mele”, a declarat Awad, în vârstă de 32 de ani, pentru The Post. „M-am îndrăgostit instantaneu de istoria bogată a castelului. Explorez locuri abandonate de opt ani și aceasta a fost de departe explorarea mea preferată.” „În timp ce exploram, am simțit un val de emoții cunoscând istoria bogată a acestui castel și văzându-l într-o stare atât de abandonată”, a adăugat el.

Construit în 1868, omul de afaceri norvegian Engelhart Cornelius Østby a văzut interesul față de proprietatea din perioada în stil renascentist și a cumpărat-o în 1898, potrivit lui Awad.

Engelhart Cornelius a dispărut odată cu scufundarea Titanicului 

Engelhart Cornelius era un pasager de primă clasă pe nava Titanic și era însoțit de fiica sa, Helene, când s-a scufunat Titanicul. Helene a supraviețuit urcându-se într-una dintre bărcile de salvare. A locuit la castel cu soția sa, Lizzy, și cei cinci copii ai lor până la sfârșitul anilor 1900, susține Awad. Soția lui Østby a murit în 1899, la vârsta de 45 de ani — cu 13 ani înainte ca Titanicul să se scufunde lângă Newfoundland în Canada.

Cine a fost Engelhart Cornelius

Østby a fost un bijutier de succes în Oslo. În 1866, în timp ce studia pentru a deveni bijutier, părinții săi și unul dintre frații săi au emigrat în America. Trei ani mai târziu, în 1869, i-a urmat și a călătorit prin New York până la Providence, Rhode Island.

Castelul a fost „total abandonat” de aproape două decenii, din 2003, potrivit lui Awad, care susține că proprietatea a fost ultima dată deținută de o familie indoneziană care a neglijat proprietatea și a încetat să plătească taxe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net