Unde se găsește una dintre cele mai frumoase gări din România. Este în formă de castel, turiștii sunt fascinați de frumusețea ei și se înghesuie să o pozeze

Ultima actualizare:

Din păcate, cele mai multe gări din țara noastră sunt spații care nu ne atrag atenția prin nimic, iar dacă nu ar fi vorba despre nevoia practică de a călători cu trenul, probabil că niciunul dintre noi nu ar simți nevoia de a interacționa cu aceste clădiri. Ei bine, există și o excepție! În țara noastră, există o gară de o frumusețe rară, care atrage turiști chiar și de dincolo de hotare!

Gara din Vatra Dornei
Gara din Vatra Dornei

Cea mai bună parte dintre noi am călătorit cu trenul, sau poate chiar că o facem în continuare, constant. Ei bine, un lucru pe care poate că l-am observat cu toții este faptul că gările din țara noastră nu sunt tocmai opere de artă. Cei mai mulți dintre noi nici nu prea ne gândim la aceste clădiri, iar prioritatea noastră atunci când intrăm într-o gară este să ajungem la trenul nostru.

Cu toate acestea, există și o excepție! O gară din țara noastră care ne demonstrează că practicalitatea și frumusețea estetică pot exista împreună, fără probleme! Este vorba despre gara din Vatra Dornei Băi, o clădire superbă, dată în folosire publicului în anul 1910.

În anul 1888, calea ferată secundară Hatna–Kimpolung (adică Dărmănești–Câmpulung Moldovenesc de astăzi) a fost pusă în funcțiune. Acest proiect a ajutat mult dezvoltarea zonelor montane din zona Bucovinei, iar în 1910 s-a decis construirea unei gări speciale pentru turiștii care veneau la stațiune. Astfel, pe malul stâng al Dornei a fost ridicată această gară superbă, în apropiere de stațiunea balneară.

După Primul Război Mondial, când Bucovina a devenit parte a României, calea ferată din zonă a fost preluată de către CFR.

Gara din România de o frumusețe rară

Față de nenumărate alte gări din țara noastră, care se pierd în anonimat, cea de la Vatra Dornei Băi impresionează prin aspectul ei vizual, care seamănă cu un castel. Evident, gara din Băile Herculane se află, acum, pe lista monumentelor istorice din țara noastră.

De asemenea, aceasta reușește să atragă o mulțime de turiști, datorită frumuseții ei, iar cei care ajung la stațiunea de aici nu pot să nu admire și vechea gară. Clădirea este de o frumusețe rară, fiind destul de asemănătoare cu un castel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net