Cât costă să stai în cele mai ciudate case din lume. Nu oricine își permite

Vara este momentul perfect pentru a părăsi casele clasice și a încerca ceva nou, în vacanță. Peste tot în lume poți găsi clădiri care mai de care mai bizare. Poți locui într-un pantof, în Calul Troian sau chiar într-un butoi, pe apă. Aceste clădiri neobișnuite par a fi desprinse din basme sau filme SF.

Iubitorii de filme western pot locui în casa în formă de ciocată

Casa construită în formă de ciocată, din Texas
Casa ciocată poate fi închiriată cu 1.200 $/lună (Foto: Profimedia)

Casa ciocată. În Texas, iubitorii de filme western pot trăi precum un cowboy, într-o vilă din lemn, de 11 metri înălțime. Construită în forma unei ciocate, extraordinara casă a fost proiectată de arhitectul de renume mondial Dan Phillips. „De când eram copil, am fost întotdeauna fascinat de casele din povești. Îmi place arhitectura lor”, a explicat acesta pentru postul de știri american ABC13. Căsuța are două dormitoare și o baie și se poate închiria cu 1.200 de dolari pe lună.

The Salty Seahorse, casa în formă de butoi construită pe apă, în Florida
Poți locui în vila în formă de butoi pentru 267 $/noapte (Foto: Profimedia)

Vila butoi. Această casă numită The Salty Seahorse (Calul de mare sărat n.r) este modalitatea perfectă de a te ascunde de civilizație. Aici poți trăi pe apă, în cabina în formă de butoi plutitor, andocată în orășelul american Key Largo, din Florida. Înăuntru, există un pat matrimonial, o chicinetă, iar dușul este situat în aer liber, pe ponton. Nu există Wi-Fi, iar proprietatea funcționează în întregime cu energie solară. O noapte în această casă unică ajunge la 267 de dolari. Vila din lemn poate găzdui doar două persoane în același timp.

La Balade Des Gnomes, hotelul construit în forma Calului Troian

Les Balades des Gnomes, un hotel în forma Calului Troian, din Belgia
O cameră în hotelul Cal Troian costă aproape 300 $/noapte

Hotelul Cal Troian. La Balade Des Gnomes este situat pe o proprietate privată din cel mai mic oraș din lume, Durbuy, din Belgia. Construit în forma Calului Troian, după ideea arhitectului Dominique Noel,  hotelul dispune de 10 camere cu un design unic, cu inspirație folclorică. Fiecare cameră are câte un nume fascinant, în funcție de tematica sa, de exemplu  „Legenda Trolilor”, „Cabana din pădure” sau  „Stelele Deșertului”. O noapte costă între 165 si 300 de dolari, pentru două persoane.

Căsuță în formă de vapor, SUA
Clădirea în formă de vapor se vinde cu 3,5 milioane $ (Foto: Profimedia)

Clădirea vapor. Dacă ești în căutarea unui tip de casă mai excentric, atunci această vilă în formă de barcă este perfectă pentru tine. Asta dacă te „ține” buzunarul! Casa situată în East Sandwich, Massachusetts, a fost scoasă la vânzare pentru 3.5 milioane de dolari. Construită în 1898 de arhitectul John Foster, proprietatea este, de fapt, formată din cinci clădiri, inclusiv un hambar, un „garaj” de trăsuri și mai multe hale mai mici. Casa principală are 455 de metri pătrați și dispune de patru dormitoare și trei băi. Atracțiile interioare includ lucrări de lemn originale, un studio și o sală de biliard.

Casa cocon
Căsuța cocon costă aproximativ 12.000 $ (Foto: Profimedia)

Căsuța cocon. Conceptul pentru Cocoon Tree -- o sferă de 140 kg, realizată din tuburi de aluminiu de înaltă densitate, acoperită cu o pânză impermeabilă, care poate fi instalată în copaci în decurs de 2 ore, a fost gândit de francezul Berni Du Payrat, care a dezvăluit că inspirația sa au fost ouăle de struț. În interior, există un pat de bambus cu un diametru de 2,40 m, iar coconul are trei uși. Căsuța costă aproximativ 12.000 de dolari și poate fi pusă oriunde există copaci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net