Cât costă un kilogram de nucă în piețe, înainte de Mucenici

Mâine, 9 martie, va avea loc sărbătorea creștin ortodoxă a Sfinților Mucenici, iar gospodinele din întreaga țară se pregătesc pentru a împărtăși bucuria acestei zile prin prepararea mucenicilor delicioși, îmbogățiți cu nucă. Pentru această rețetă tradițională, miezul de nucă reprezintă un ingredient esențial, iar prețul acestuia în diverse piețe din țară a devenit o preocupare pentru mulți. Iată cât costă un kg de nucă în piețe:

Nucă. Foto: arhiva.
Nucă. Foto: arhiva.

București - Piața Obor: 35 de lei/kg

În inima Capitalei, la Piața Obor din București, kilogramul de miez de nucă se comercializează la 35 de lei. Aici, gospodinele vor putea găsi ingredientul esențial pentru a-și pregăti delicioșii mucenici.

București - Piața Gemeni: 60 de lei/kg

Însă, pentru cei care doresc să investească într-o nucă de calitate superioară, Piața Gemeni din București oferă miez de nucă la prețul de 60 de lei pe kilogram. Alegerea acestui loc poate să aducă o notă de rafinament în prepararea mucenicilor.

Brașov - Piața Dacia: 33 de lei/kg

Dacă ne îndreptăm spre Brașov, în Piața Dacia, cunoscută pentru prețurile accesibile, kilogramul de miez de nucă poate fi achiziționat cu 33 de lei. Acest preț poate să reprezinte o opțiune convenabilă pentru cei care doresc să păstreze tradiția în buget.

Sfinții Mucenici: o sărbătoare cu istorie și semnificație

Înainte de a adăuga miezul de nucă în aluatul de mucenici moldovenești sau în sfințișorii fierți, să ne reamintim semnificația acestei sărbători. Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia, viteji și credincioși, au fost martirizați în vremea împăratului roman Liciniu pentru credința lor profundă în Dumnezeu.

Povestea lor, în care au ales să sufere în frig și să se roage în apă înghețată, a rămas un exemplu de devotament și credință. Astfel, pregătirea mucenicilor cu nucă în preajma Sfinților Mucenici devine nu doar o tradiție culinară, ci și un act de venerare a memoriei acestor martiri creștini.

Așadar, prețul miezului de nucă variază în diverse piețe din țară, iar gospodinele se pot orienta în funcție de preferințe și buget. Cu toate acestea, indiferent de preț, Sfinții Mucenici aduc în casele noastre bucuria unei tradiții păstrate cu evlavie și grijă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net