Cât trebuie să scoți din buzunar, pentru a lua masa la unul dintre cele mai bine cotate restaurante, unde e asociat Cosmin Olăroiu! Ce poți face timp de două zile în Dubai!

#Exclusiv Click!

Atunci când mergi în Dubai, ai nevoie de un buget serios de vacanță, asta dacă îți dorești să îți faci toate plăcerile și să vizitezi cele mai importante atracții turistice

De obicei, turiștii preferă să se cazeze în centrul orașului, pentru a fi cât mai aproape de Burj Khalifa, dar și ca să se bucure de priveliștea de vis, sau la cele mai atractive hoteluri de pe plajă. Nu sunt mulți cei care știu însă că în orașul vechi al Dubaiului există ca oportunitate de cazare  Al Seef Heritage Hotel Dubai, Curio Collection by Hilton, care oferă tot ceea ce ai nevoie și poți simți aerul ușor vintage al locului. Camera e destul de spațioasă și te introduce în atmosfera Dubaiului vechi, având Burj Khalifa la 10 kilometri distanță, te poți plimba cu Dubai Creek, ai transportul la cameră asigurat de la recepție, pentru că hotelul are mai multe încăperi și intrări, dar și un mic dejun copios și variat cu bucate tradiționale și nu numai.

E o bucurie să ieși din camera de hotel și să te poți plimba prin tot bazarul care te îmbie cu fel și fel de lucruri made în Dubai, pe care pur și simplu parcă nu le poți lăsa acolo. E o adevărată experiență să stai pentru câteva zile și să fii oaspete în “old Dubai”. Simți că pătrunzi cu adevărat în atmosfera de poveste din Emirate, chiar dacă nu îți “bat” zgârie-norii la ușă.

În Dubai plata se face în AED. 1 dirham din Emiratele Arabe unite este egal cu 1,25 Ron.

Ce ai putea face în două zile petrecute în Dubai?

Dacă te organizezi bine, reușești să bifezi cât mai multe obiective turistice. De exemplu, după ce ai luat micul dejun la hotel, te poți relaxa la Mall of Emirates. Te poți destinde acolo și „savura” din plin cele mai tari magazine de lux.

Doar în Dubai poți degusta kebab cu scorțișoară și dulceață de vișine

După o incursiune în imensul Dubai Mall of Emirates, poți experimenta un brunch deosebit la Orfali Bros Restaurant, acolo unde gusturile și culorile se întrepătrund și totul este extrem de apetisant. La Orfali Bros Restaurant, care se află în topul celor mai bune 50 de restaurante din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, poți degusta o combinație între dulce și sărat, mai precis un kebab „condimentat” cu scorțișoară și dulceață de vișine, o combinație pe care nu ai voie să o ratezi în Dubai.

Frații Orfali din Alep, Siria, au creat o experiență culinară cu adevărat unică în Dubaiul multicultural, conducându-și bistroul fără pretenții în fruntea clasamentului celor mai bune 50 de restaurante din Orientul Mijlociu și Africa de Nord pentru al doilea an consecutiv. Deschis în 2021, impactul pe care l-a avut Orfali Bros Bistro în timpul scurtei sale existențe de până acum nu poate fi subestimat.

Click! l-a cunoscut pe Mohammad Orfali, unul dintre cei trei frați, care ne-a mărturisit că are și rude în România, chiar la București și că își dorește să vină să ne viziteze Capitala și să experimenteze preparatele noastre culinare.

În timp ce Mohammad se ocupă de bucătăria sărată, cei doi frați mai mici, Wassim și Omar, « plutesc » la un etaj mai sus, în propria lor lume de patiserie. Amândoi sunt patiseri clasici, după modelul francez, dar cu abordări contrastante, ceea ce duce la o selecție stelară de produse de patiserie, chifle, brioșe și deserturi, care completează meniul.

Meniu singular: Totul este permis, atât timp cât fraților Orfali le place să mănânce; ei amestecă alimentele tradiționale siriene cu favoritele pan-regionale, tropiile culinare europene cu ingrediente asiatice, pentru a crea un meniu care sfidează categorizarea. „Regulile sunt menite să fie îndoite și încălcate, cu respect pentru tradiția noastră" este una dintre mantrele echipei. Printre felurile de mâncare se numără Orfali bayildi, cu vinete, makdous muhammara (sos de nuci) și nasturtium; yum yam - salată thailandeză cu pomelo, alune și lemongrass, și memorabilul Come with me to Aleppo - în esență o variantă Orfali a unui kebab cu vișine, dar cu carne de vită wagyu (AED 95). Cl éclairul umami îmbină specialitățile diferiților bucățări, combinând o emulsie de porcini cu Marmite, cozonac fermentat și semințe de cacao într-o chiflă delicată.

Acest restaurant de cartier distinctiv din cartierul Wasl 51 din Dubai cuprinde un spațiu deschis, casual, dominat de bucătăriile cu două etaje care au vedere spre mese.

Plimbarea cu Abra pe Madinat Jumeirah, o adevărată relaxare!

După un prânz copios, cea mai bună relaxare este o plimbare cu Abra pe Madinat Jumeirah.

Madinat Jumeirah este un mini-oraș arab din Dubai, care cuprinde hoteluri de cinci stele, souk-uri ornamentate și puncte de atracție la malul mării. O destinație în cadrul unei destinațIi, veți găsi mai multe hoteluri grandioase, inclusiv Jumeirah Al Qasr, Jumeirah Mina A'Salam și Jumeirah Al Naseem, alături de un grup de case de vară tradiționale la Jumeirah Dar Al Masyaf și șapte case grandioase la Jumeirah Malakiya Villas.

Există un întreg sistem fluvial de cinci kilometri lungime, complet cu propria flotă de bărci abra tradiționale. Puteți face un tur al întregii proprietăți cu una dintre aceste abra proprii și să vă opriți la Souk Madinat Jumeirah pe drum.

Abra, mijloace de transport tradiționale din Dubai, oferă o modalitate unică de a explora uimitoarele căi navigabile ale stațiunii Madinat Jumeirah. Pasagerii pot admira priveliștile uluitoare ale complexului Madinat Jumeirah, cu arhitectură să frumoasă și peisajele sale pitorești.

Un Full Abra Tour care durează 20 minute costă AED 100 pentru un adult și AED 50 pentru un copil, dar există și un pachet de familie la prețul de AED 299 (2 adulți & 3 copii).

Se mai poate închiria un Private Abra Tour (20 minute) la prețul de AED 650 pentru doi oaspeți. Sau un Private Abra Tour & pachet de băuturi inclus la prețul deAED 1,000 pentru doi invitați.

Private Abra Tour & Afternoon Tea  costă AED 1,130 pentru două persoane.

Un Private Abra Tour with Afternoon Tea & pachet de băuturi incluse costă AED 1,480 pentru două persoane sau un Private Tour – pachet de familie se poate închiria la prețul de AED 749 de familie (2 adulți & 3 copii), existând astfel mai multe variante de plimbare cu Abra pe Madinat Jumeirah.

Viața de noapte din Dubai iese la iveală la Amelia

Pentru viața de noapte din Dubai unul dintre cele mai căutate restaurante este Amelia, unde este acționar cunoscutul antrenor român Cosmin Olăroiu. Imediat cum se lasă seară, mașinile scumpe parchează la Amelia. O adevărată paradă de bijuterii pe patru roți!

O adevărată magie mediteraneană Nikkei la Address Sky View din Dubai. Atmosfera art deco din anii 1930 se regăsește în acest loc plin de farmec, iar meniul este completat de preparate mediteraneene.

Savoare mâncărurilor japoneze și peruane la acest restaurant și lounge născut în Beirut, se întrepătrunde.

Situat în propriul loc (de sine stătător) în popularul hotel, DJ-ii rezidenți contribuie la atmosfera optimistă de pe cele trei etaje ale localului, iar ritmul - și muzica house - cresc pe măsură ce noaptea continuă.

Punctele de atracție ale meniului includ selecția de fructe de mare crude cu tiradito, ceviche și sushi, care împart spațiul cu fripturile și carnea la grătar Josper. Printre felurile de mâncare emblematice se numără și Mariscos Mezclado - o rețetă de paste linguini încărcată cu homar, calamari și creveți, apoi acoperită cu parmezan învechit și cremă de kimchi.

Pe măsură ce pășești înăuntru, transcenzi într-o temă retro futuristă de inspirație steampunk, cu un amestec de eleganță, o atmosferă feminină care întruchipează un amestec de aviație cu mașini și sofisticare, dar și o adevărată călătorie a gusturilor. Prețul de pornire al unui fel de mâncare este de la AED 200 și poate ajunge până la AED 1,950, în funcție de preferințele culinare sau pentru un Tomahawk.

Dacă vrei să vezi priveliștea orașului seara, te poți opri la Babiole Restaurant

Pentru noi experiențe culinare, într-o altă zi în care vrei să te bucuri de acest oraș minunat, Babiole Restaurant este în top și un must în Dubai. Acolo îți poți răsfăța simțurile cu o vedere uluitoare asupra reperelor emblematice din Dubai, inclusiv magnificul Burj Khalifa, Sheikh Zayed Road, Dubai Business Bay și maiestuosul Burj Al Arab. Situat la etajul 44 al Hilton Dubai Al Habtoor City, Babiole oferă o atmosferă luxoasă și vibrantă, care vă invită să vă instalați și să savurați cele mai bune preparate greco-mediteraneene artizanale de la prânz până noaptea târziu.

Descoperiți esența deliciilor greco-mediteraneene!

De la stridii proaspete la pizza cu trufe, carne de vită Kobe până la biban la grătar, cod negru glazurat și o serie de alte opțiuni delicioase, fiecare fel de mâncare este o dovadă vie a angajamentului față de excelența culinară.

Fie că vă alăturați pentru un prânz somptuos, o cină rafinată sau pur și simplu pentru a asista la apusuri uluitoare de pe frumoasă noastră terasă, Babiole vă promite o experiență culinară de neuitat ca nimeni altul în Dubai.

Vă puteți bucură acum de un tărâm de lux și stil în noul lounge, inspirat de estetică captivantă marocană.

Atlantis The Royal, show cu Beyonce și Kardashian Family

Cea mai așteptată deschidere de hotel din regiune, Atlantis The Royal, este cel mai recent punct de reper care a pus în lumina reflectoarelor Dubaiul. Și merită vizitat din plin! La câteva luni de la lansarea sa din 2023, complexul s-a clasat pe locul 44 în lista inaugurală World's 50 Best Hotels, fiind singura proprietate din Orientul Mijlociu care figurează în acest top.

Clădirea uimitoare oferă un design arhitectural care depășește limitele, asociat cu interioare somptuoase de palat. Situată pe Palm Jumeirah, echipa din spatele structurii o descrie că fiind o "deconstrucție a blocului turn tradițional", hotelul și reședința fiind dispuse lateral prin blocuri care se intersectează pe 500 de metri de plajă de primă clasă.

Hotelul găzduiește 795 de camere, apartamente și penthouse-uri de firmă. Fiecare dintre acestea oferă vederi incredibile la orizontul Dubaiului și la Golful Arabiei, în timp ce 44 dintre ele au propriile piscine private cu infinit. Designul în serie de blocuri înseamnă, de asemenea, că vă puteți bucura de izolare și intimitate în spațiul dumneavoastră, în timp ce vă bucurăți de facilitățile și plăcerile unei proprietăți mult mai mari. Beyonce a cântat în  ianuarie 2023 la Atlantis The Royal și a încasat frumoasa sumă de 24 milioane de $, iar camera de hotel care a găzduit-o acolo a costat  100.000 $ în acea noapte. Și familia lui Kim Kardashian s-a bucurat de o petrecere privată acolo.

Atlantis The Royal găzduiește mai multe restaurante cu bucătari mai celebri decât oriunde în lume și poți da nas în nas chiar cu celebrul Gordon Ramsey. Restaurantul Jaleo din incinta  acestui resort oferă cele mai bune și apetisante feluri de mâncare și cele mai bune tapas spaniole. Acolo am mâncat cea mai bună paella cu pui și legume!

Restaurantul își face debutul în Orientul Mijlociu la Atlantis The Royal Dubai. Mintea creativă din spatele meniului este José Andrés, bucătarul cu stele Michelin, care a fost numit unul dintre cei mai influenți "100 de oameni" de către revista Time atât în 2012, cât și în 2018.

Felurile de mâncare de la Jaleo sunt concepute pentru a fi împărțite, cu tapas de semnătură, paellas consistente, brânzeturi delicioase și multe altele care pot fi savurate.

După atâta mâncare bună, te poți relaxa la un Spa cum se cuvine, dar nu oriunde, ci la Palazzo Versace Spa.

Situat la parterul aripii de vest a Palazzo Versace Dubai, The Spa are șapte săli de tratament, o suită spa și un salon de coafură și machiaj. Atât zonele de relaxare pentru doamne, cât și pentru domni au piscine, hamamuri și saune.

Aproape 1000 mp de wellness caracterizează uimitorul spa boutique, situat la parterul aripii de vest. Podelele sale din marmură Granito Nero Assoluto se potrivesc cu mozaicurile degradate gri și pereții din lemn de mesteacăn alb cu detalii sidefate.

SPA-ul de lux oferă suite termale dedicate bărbaților și femeilor, fiecare conțînând o piscină spa, saună, baie de aburi, lounge de relaxare, facilități spațioase de schimbare și un sanctuar de hamam marocan de lux.

Piscinele spa sunt proiectate cu mozaicuri turcoaz vibrante. Motivele decorurilor aparțin lumii mării: cornucopii împletite cu mici scoici și bucle împodobite. Un adevărat lux și o oază de relaxare opulentă dar exact ce trebuie după o zi de vizitat cele mai importantă obiective turistice din Dubai.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
lacul de smarald ighiel jpg
Smiley Neversea
1 mai muncitoresc jpg
vila descoperire vezuviu jpg
Cozonac
image
actualitate.net
image
actualitate.net