Cel mai vizitat loc din lume. Nu este obiectiv turistic, dar l-au văzut peste 100 de milioane de turiști în 2023

În anul 2023, un loc iconic a înregistrat un flux impresionant de turiști, depășind cifra de 100 de milioane de persoane care au trecut pragul său. Printre acești vizitatori se numără și românii, contribuind la acest record remarcabil.

Dubai Mall a înregistrat un număr record de turiști în 2023 / foto: Pixabay
Dubai Mall a înregistrat un număr record de turiști în 2023 / foto: Pixabay

Reprezentanții acestui loc emblematic au făcut cunoscut faptul că în anul precedent au înregistrat un număr record de 105 milioane de vizitatori, stabilindu-l astfel ca fiind destinația cea mai frecventată din întreaga lume.

Dubai Mall, cea mai mare atracție de pe planetă

Este vorba despre Dubai Mall, un complex comercial de dimensiuni impresionante, care ocupă titlul de cel mai mare centru comercial din lume în funcție de suprafața totală.

Fondatorul său, Mohamed Alabbar, a subliniat importanța acestui succes uimitor, evidențiind faptul că Dubai Mall a devenit o atracție globală, atrăgând vizitatori din toate colțurile lumii.

„Aceste cifre reflectă statutul impresionant al Dubai Mall și reflectă conducerea progresistă și economia robustă a Dubaiului. Centrul nostru comercial încarnează vitalitatea orașului și angajamentul față de excelență, transpunând viziunea conducerii în realitate. Având un rol integral în țesătura economică a Dubaiului, noi jucăm un rol crucial în succesul și inovația orașului”, a declarat Alabbar potrivit dailymail.co.uk.  

Dubai Mall arată cu adevărat impresionant

Dubai Mall ocupă o suprafață de aproximativ 12 milioane de metri pătrați, făcându-l cel mai mare centru comercial din lume în funcție de suprafața totală.

Complexul găzduiește aproximativ 1.200 de magazine de retail, acoperind o gamă largă de branduri de lux și produse diversificate, satisfăcând astfel diversele preferințe ale vizitatorilor.

Pe lângă cumpărături, Dubai Mall oferă sute de opțiuni culinare, incluzând restaurante fine dining, cafenele și fast-food-uri, acoperind o varietate de bucătării din întreaga lume.

Complexul este dotat cu multiple facilități de divertisment, cum ar fi un patinoar de dimensiuni olimpice, un acvariu gigant care găzduiește o varietate impresionantă de viețuitoare marine și o zonă de divertisment pentru copii.

Dubai Mall este situat în inima orașului Dubai, în apropierea Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, făcându-l o destinație turistică importantă pentru vizitatorii care doresc să exploreze atracțiile majore ale orașului.

Pe lângă cumpărături și divertisment, Dubai Mall găzduiește periodic evenimente speciale, expoziții de artă, spectacole și alte activități culturale și sociale, atrăgând astfel și mai mulți vizitatori din întreaga lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
ankur jain erika hammond nunta egipt instagram jpg
vreme furtuna png
pod india wikipedia jpg
Motivul pentru care Ion Creanga era numit Popa Smantana de cei apropiati  Detalii pe care sigur nu le stiati despre scriitor 1024x609 webp
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
miez nuca nuci jpeg
avion pexels jpg
Femeie insarcinata FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net