Cazul Betty și Barney Hill, primii americani care au susținut că au fost răpiți de extratereștri

Betty şi Barney Hill au devenit celebri în 1961, după ce au susținut că au fost răpiți și examinați de către cinci creaturi extraterestre. Astfel, la scurt timp, au ajuns dintr-un cuplu de oameni simpli, într-unul iubit de cei atrași de fenomenele anormale neidentificate, cunoscute mai colocvial ca OZN-uri.

Betty și Barney Hill au susținut că au fost răpiți de extratereștri / Foto: Shutterstock
Betty și Barney Hill au susținut că au fost răpiți de extratereștri / Foto: Shutterstock

Într-o noapte friguroasă de septembrie, în 1961, Betty, atunci în vârstă de 41 de ani, supraveghetorea departamentului pentru protecția copilului, și Barney Hill, 39 de ani, care lucra pentru serviciul poștal, au plecat spre casă din Canada, vacanță din care se întorceau din cauza problemelor legate de ulcerul bărbatului. Astfel, în jurul orei 22:00, Barney, care conducea, vede un fel de stea care părea să se deplaseze neregulat. A oprit maşina şi a folosit un binoclu pentru a vedea mai bine.

Surprinzător, în timp ce o studia, lumina pe care o emana l-a făcut pe om să realizeze că era, de fapt, un disc zburător de formă bine definită, care se mișcă ciudat, pe cer. Obiectul se apropie mai mult, iar acum putea să vadă siluete ce păreau a fi oameni. Următorul lucru pe care a susținut că și-l amintește este faptul că, cei doi s-au trezit după două ore, în mașină, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Când au ajuns acasă, s-au simțit dezorientați și amețiți. Pantofii lui Barney erau zgâriați, rochia lui Betty era ruptă și niciunul dintre ei nu își amintește exact ce s-a întâmplat în acea noapte. Detaliile senzaţionale ale poveştii celor doi au fost ulterior relevate sub hipnoză.

Misterul hărţii stelare

Ei au spus că au fost plasați pe mese de examinare în OZN, înainte de a fi supuși experimentelor științifice, în timp ce extratereștrii i-au dezbrăcat, le-au smuls părul, le-au tăiat unghiile și le-au sfâșiat pielea.

Betty a susținut, de asemenea, că i s-a arătat o hartă stelară complicată. Când i s-a cerut să o reproducă din memorie mai târziu, ea a identificat sistemul stelar Zeta Reticuli, aflat la aproximativ 39 de ani-lumină de Pământ, ca fiind planeta natală a „răpitorilor” ei. Povestea lor a fost preluată de un reporter din Boston și s-a răspândit rapid.

Mărturisirile lor le-au adus titlul de „primii americani care au susținut că au fost răpiți de extratereștri”, fiind subiectul cărții „Răpirea lui Betty și Barney Hill” a autorului Matthew Bowman, cât și a Interrupted Journey (1966) de John Q. Fuller, fiind realizat chiar şi un film de televiziune (1975), cu James Earl Jones şi Estelle Parsos în rolurile lui Barney şi Betty.

„OZN-urile s-au amestecat cu diverse conspirații despre politică, știință, medicină, sănătate, chiar religie. Cazul lor este într-adevăr un punct pivot", a declarat Matthew Bowman pentru tabloidul britanic DailyMail, cu ceva timp în urmă. 

Betty a fost răpită de mai multe ori în anii care au urmat

La fel ca în cazul scepticilor de acum, experții au încercat să explice modul în care cuplul, care erau indivizi aparent obișnuiți, stabili, fără antecedente de boli mintale, ar putea veni cu o poveste atât de bizară. Chiar și Benjamin Simon, care a condus sesiunile de hipnoză asupra lor, a spus că nu a crezut povestea celor doi. 

După moartea lui Barney, în 1969, la vârsta de 47 de ani, Betty se pare că s-a luptat cu oamenii care îi puneau la îndoială dezvăluirile. 

Ba mai mult, a susținut că a fost urmărită de elicoptere negre pe măsură ce a devenit din ce în ce mai înstrăinată de societate. Și dacă ai crezut că ăsta ar fi sfârșitul, nu este. Totodată, ea a mai declarat că a fost răpită de mai multe ori în anii care au urmat, devenind celebră în lumea iubitorilor de necunoscut. Acum, la mai bine de 60 de ani de la întâlnirea familiei Hills cu extratereștrii, experții susțin că povestea lor a avut un impact de durată asupra teoriilor conspirației de astăzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net