Ce a pățit ruda care l-a drăcuit pe Arsenie Boca. Ce cuvinte i-a adresat părintele

Ultima actualizare:

Arsenie Boca este amintit și acum drept cel mai mare duhovnic român al secolului XX. Părintele s-a născut pe data de 29 septembrie 1910 la Vața de Sus. Încă de mic, el a fost înzestrat cu un dar aparte, ajungând în timp să devină una dintre cele mai importante personalități ale bisericii ortodoxe, din perioada comunistă. După moartea lui, informații necontenesc să iasă la iveală, și una dintre ele amintește despre momentul în care duhovnicul a fost înjurat. Reacția lui de la acea vreme te va lăsa fără cuvinte!

Părintele Arsenie Boca / foto: Arhivă Click!
Părintele Arsenie Boca / foto: Arhivă Click!

Cunoscut drept o persoană extrem de blândă și iubitoare față de semenii săi și nu numai, înțelepciunea cu care era înzestrat Arsenie Boca nu-i permitea ieșirea din fire atunci când cuvinte tăioase, provenite din partea Necuratului îi erau adresate.

Duhovnicul „a auzit” că cineva l-a drăcuit

Psihologul Zoe Dăian, nepoata regretatului părinte Arsenie Boca a făcut o serie de dezvăluiri despre firea acestuia. Ea a amintit un episod pe care nu mulți îl cunosc, când părintelui i-a fost adresată o înjurătură.

Cea care l-a drăcuit a fost chiar mama nepoatei acestuia, într-un moment în care avea de mers, alături de Zoe, kilometri întregi pentru a ajunge la Schitul Românesc Prodromu de la Muntele Athos, este închinoviat la Mănăstirea Sâmbăta de Sus (județul Brașov), unde mergeau pentru a-l vizita.

„Eu am plâns foarte mult pentru că el nu mai vine acasă. Eram mică şi nu mai avea cine să mă ocrotească. Într-o zi, tata ne-a trimis pe mine şi pe mama la Sâmbăta. I-a făcut mama prăjiturile preferate, i-a pus o tablă de slănină, şuncă, pâine de casă”, a relatat Zoe Dăian, potrivit Agerpres.ro

„Am coborât în gara Voila şi mai aveam 15 km. până la mănăstire. El nu ştia că venim, bagajul greu, căldură mare de iulie, nicio umbră de copac. Mama nu mai putea să meargă şi a zis de două ori ‘Fire-ai al dracului, Zian. M-ai făcut să vin până aici, că nu ţi-ai găsit o mănăstire mai aproape de casă’. Mai aveam de mers. La un moment dat, brusc, el ne-a ieşit în cale şi zice: ‘Mărioară, Mărioară, de două ori m-ai drăcuit pe drum’. Mama a încremenit. El s-a apropiat de mine şi mi-a zis: „Tu ai crescut. Acum asta e casa mea. De-acum, voi veniţi la mine. Eu voi veni acolo mai rar”, a continuat Zoe Dăian. 

Arsenie Boca nu accepta pe oricine la spovedanie 

Părintele Arsenie Boca nu accepta să spovedească pe oricine / foto: Arhivă Click!
Părintele Arsenie Boca nu accepta să spovedească pe oricine / foto: Arhivă Click!

Femeia a mărturisit că părintele nu accepta să spovedească pe oricine. Iar pe cei pe care îi spovedea, avea grijă să îi avertizeze dacă nu era onești cu el și nu spuneau tot. 

„Stătea mulţime de lume la coadă să-i spovedească, dar nu-i lua pe toţi, ci îi alegea la spovedanie şi le spunea: ”Măi, Ioane, tu nu ai spus tot. Nu ai spus asta, asta”. Ştia totul. Pe părintele Arsenie l-au văzut mulţimile, în timpul rugăciunilor, cum se ridica de la pământ şi nu mai atingea podeaua cu picioarele.

De minunea care este în el nu a vorbit niciodată, dar mi-a povestit toată viaţa mea şi a fiicei mele, care urma să fie. Îi ziceam de multe ori: „Tu eşti un Dumnezeu!”. El zicea. „Da de unde!” Schimba vorba ca să nu cadă în păcatul trufiei”, a mai povestit Zoe Dăian în cadrul aceluiași interviu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net