Ce a pățit un bărbat care băuse zilnic 10 litri de apă pe zi. Medicii au avut un șoc

Un britanic, care a băut, timp de 2 ani, 10 litri de apă pe zi, s-a îmbolnăvit brusc. Speriat, s-a dus la medic și a avut parte de un mare șoc.

Consumul excesiv de apă poate fi dăunător / foto: Pixabay
Consumul excesiv de apă poate fi dăunător / foto: Pixabay

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier. Inițial, medicii au crezut că are diabet, relatează Mirror.

Jonathan Plummer, pe numele lui, a descoperit că suferă de această formațiune după ce a mers la medicul său de familie și la un medic nefrolog.

Britanicul a făcut un test oftalmologic, iar în urma rezultatelor a fost trimis la spital pentru o scanare RMN și a fost diagnosticat cu o tumoră pe creier.

Până la urmă s-a vindecat

Până acum, Jonathan a fost supus la 30 de reprize de radioterapie intensă, după ce tumora s-a dezvoltat în glanda hipofiză (care face parte din sistemul endocrin), ceea ce afectează retenția de apă.

„Am simțit o sete constantă pe care nu am putut să o potolesc. A fost o perioadă îngrozitoare care m-a făcut să pierd zile de lucru la un moment dat și am avut parte de o oboseală extremă. Am fost devastat. Tumoarea îmi creștea pe glanda hipofiză – ceea ce îmi provoca nevoia de a bea apă tot timpul”, a mărturisit pacientul.

Din fericire, Jonathan a învins boala, iar acum practică parașutism pentru a strânge bani pentru oameni care se află în situația sa.

Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă

Cantitatea necesară de apă este calculată în funcție de greutate, dar și de alte aspecte, cum ar fi mediul de viață, condițiile, nivelul de efort sau alte caracteristici care pot influența felul în care organismul consumă această cantitate de lichide.

Cea mai mare problemă este lipsa hidratării corecte, însă uneori și consumul unei cantități prea mari de lichide poate crea probleme. Această situație este cunoscută drept „intoxicație cu apă” sau consum de apă în exces.

Consumul de apă în exces poate fi identificat prin câteva semnale, pe care le transmite corpul uman:

amețeală;

dureri de cap;

urinare frecventă (anormală față de regimul zilnic, cu o culoare foarte deschisă și fără simptome specifice unor afecțiuni la nivelul tractului urinar);

diaree;

vărsături și senzație de greață;

somnolență;

tensiune ridicată.

Toate aceste simptome apar, în principal, din cauza dezechilibrelor pe care le produce consumul foarte mare de apă. Acesta influențează nivelul sodiului din corp care are implicații în toate aspectele și funcțiile organismului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net