Ce ascundeau faraonii în interiorul piramidelor. Oamenii de știință au descoperit lucruri uimitoare

În Egiptul Antic, piramidele au un rol foarte important, fiind considerate minuni ale ingineriei antice. Iată ce au ascundeau faraonii în construcțiile spectaculoase. 

Piramidele din Egipt / Sursă foto: Pixabay
Piramidele din Egipt / Sursă foto: Pixabay

Egiptenii au ascuns comori în piramide

Egiptenii au tras întotdeauna atenția oamenilor de știință, iar asta pentru că au făcut parte dintr-o civilizație importantă din istorie. De-a lungul timpului, faraonii egipteni au ascuns o mulțime de comori în piramide. În timp ce pentru unii acest lucru este uimitor, pentru alții nu este deloc surprinzător, pentru că se știe deja că aceștia au trăit în lux și au avut un mod extravagant de a părăsi această lume. 

În morminte se ascundeau obiecte din aur, mobilier, dar și ornamente folosite de preoți sau monarhi. Mai mult, în prezent, se regăsesc comori istorice sculptate și pictate pe pereți. De asemenea, hieroglifele găsite în încăperile clădirilor și în morminte reprezintă formule magice folosite în ritualurile religioase și rememorează momente importante din viața unui faraon.

Cel mai bun exemplu este mormântul lui Tutankamon, care, pe lângă hieroglife, conținea un tron și o masca funerară, dar și niște sandale din aur, potrivit atlas-geografic.net.

Civilizația din Egipt, una dintre cele mai importante din istorie

Cercetătorii care au explorat Egiptul în ultimele 3 secole au găsit o mulțime de oseminte. Aceste comori marchează cultura egiptenilor și o clasează pe lista celor mai importante civilizații din istorie.

Moartea avea o semnificație importantă în cultura egiptenilor. Potrivit credințelor din vechile timpuri, decesul reprezenta un proces de separare între suflet și trup.

Astfel, vechii egiptenii au inventat mumificarea. Această tradiție scoate în evidență și motivele pentru care piramidele erau pline cu comori, obiecte personale sau suveniruri. De-a lungul anilor istorici, multe dintre comorile aflate în piramide au fost furate. Problema a apărut în antichitate și a durat până în prezent, întrucât hoții au furat aproape toate obiectele din aur.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
448542067 7833042643424770 2443193394384490631 n jpg
image
image
image
image
image
image
Lamborghini Veneno  Roadster  (1) jpg
Elevi liceu Romania FOTO Mircea Moira   Shutterstock jpg
saptamana modei paris profimedia (2) jpg
o euro png
image png
canal subteran jpg
solstitiul de vara ce inseamna solstitiu jpeg
cuplu din Sri Lanka png
image
actualitate.net
image
actualitate.net