De ce au construit egiptenii piramidele! Ce mister ascunde locul vizitat în fiecare an de milioane de turiști

Ultima actualizare:

Te-ai întrebat vreodată de ce au construit egiptenii piramidele? Ei bine, iată un subiect care de-a lungul timpului a stârnit curiozitatea multor români și care are mai multe ipoteze.

Faimoasele piramide din Egipt
Faimoasele piramide din Egipt

Nici măcar la 150 de ani după înființarea egiptologiei se pare că cercetătorii nu au ajuns la un consens având în vedere importanța construirii Marii Piramide din Giza. Cu toate acestea, au fost  luate în calcul mai multe presupuneri. Cu siguranță mulți dintre voi v-ați întrebat de ce au fost construite piramidele.

Ei bine, inițial a apărut ipoteza mormântului, piramida având să fie locul de odihnă al celui de-al doilea conducător al celei de-a Patra Dinastii, Khufu. Ulterior, au fost propuse și alte teorii care spuneau că piramida avea rolul de a fi: grajd, centrală electrică, oglindă cerească, pompă de apă, potrivit Egypt Today.

Ipoteze despre cum s-au construit piramidele din Egipt

La un moment dat, după ce au fost analizate ipotezele importante, s-a ajuns la concluzia că Marea Piramidă se află aproape de cel mai îndepărtat centru geografic al Pământului. Însă, nicio ipoteză nu pare să aibă vreo explicație în acest sens. Totuși, există o întrebare: dacă piramida a fost construită ca mormânt, cum a reușit Khufu să aleagă locul în centrul geografic al Pământului sau aproape de acesta?

Pe de altă parte, dacă luăm în calcul timpul de construcție al piramidei de 20 de ani, există și alte întrebări. De exemplu, dacă au fost luate în considerare hărți ale Pământului în perioada construcției, sau de cât timp a avut nevoie Khufu să localizeze acel loc. Din păcate, însă, niciuna dintre aceste întrebări nu au un răspuns clar.

Nici ipoteza despre cum au fost construite piramidele nu a avut o explicație satisfăcătoare. Cel mai credibil este că egiptenii au folosit un dig în rampă, înconjurat de nisip, cărămizi și pământ. Astfel, pe măsură ce se înălța piramida, digul a fost mărit în lungime și înălțime. De asemenea, blocurile de piatră erau trase în sus pe rampe cu ajutorul săniilor, pârghiilor și rolelor.

Potrivit istoricului grec antic Herodot, Marea Piramidă a avut nevoie de 100.000 de bărbați pentru a fi construită, iar totul a durat de 20 de ani. Muncitorii erau, de fapt, agricultori și lucrau la piramide doar atunci când nu aveau treabă pe câmpuri. Totuși, până la finalul secolului XX, arheologii au dovedit că mai puțini muncitori ar fi putut ocupa teritoriul pe perioadă nedeterminată, și nu doar de sezon. Astfel, pentru această sarcină ar fi fost de ajuns 20.000 de oameni, conform Britannica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
padure profimedia jpeg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
pod parva facebook jpg
euro valuta bani pixabay jpg
iqos jpg
judet din romania colaj pixabay jpg
datorii calculate la stat jpeg
1 cuptor cu microunde jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net