Misterioasa piramidă din Antartica a stârnit tot felul de teorii! Imaginile care dovesc totul

Pe continent, există peste 800 de piramide, în Egipt, China, Spania, Sudan, Italia, Mexic, Franța, Cambodgia, chiar și Bosnia-Herțegovina, conform oamenilor de știință. Astfel de structuri au fost descoperite, totuși, și în Antarctica. Imaginile din satelit ale unui vârf de munte în formă de piramidă din Antarctica au apărut pentru prima dată pe internet în anul 2016. Lucru care a dus la tot felul de teorii în mediul online.

Misterioasa piramidă din Antartica
Misterioasa piramidă din Antartica

În 2016, World Wide Web a publicat imagini din Antarctica pe Google Earth, în care apar trei structuri ce par a fi trei piramide cu patru laturi, similare cu celebrele piramide din Egipt. Două dintre aceste „piramide antarctice” pot fi găsite la 16 km de coastă, în timp ce a treia este situată în apropierea țărmului.

Măsurând 2 kilometri pătrați în fiecare direcție la baza sa, un design care amintește de piramidele egiptene, structura geologică a devenit instantaneu inspirație pentru tot felul de teorii ale conspirației în mediul online. Unele dintre cele mai controversate teorii spun că piramidele sunt rămășițele unei civilizații atlante din Antarctica, atunci când în această zonă era mai cald, vechi de 10.000 de ani. Alții au suținut că au fost cu siguranță construite de către extratereștri.

Piramida este, de fapt, doar un simplu munte

Și totuși, care este adevărul? Cine să fi ridicat asemenea structuri, când nicăieri nu există menționat că ar fi existat civilizații pe continentul înghețat? Ei bine, potrivit unui profesor de geologie, este, de fapt, doar un munte care se întâmplă să arate ca o piramidă.

„Formele piramidelor nu sunt imposibile – multe vârfuri arată parțial ca piramide, dar au doar una sau două fețe de genul acesta, rareori patru. Acesta este doar un munte care arată ca o piramidă”, a declarat profesorul de geologie, Eric Rignot, potrivit OddityCentral.

El a continuat să explice că piramidele sunt, de fapt, o caracteristică comună a zonelor glaciare cunoscute sub numele de „munte piramidal” și că acestea sunt astfel modelate de convergența ghețarilor de pe laturile unei mase de teren existente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
bancomat pexels jpg
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net