Zeci de turişti s-au strâns la „piramida energetică”, de ziua Sfinxului, în vârf de munte!

Ultima actualizare:

În ziua de 28 noiembrie, considerată ziua Sfinxului din Bucegi, cu un sfert de oră înainte de ora 17.00, razele soarelui ar forma un efect de lumină, interpretat drept o „piramidă magică”, plină de energii puternice. Cel puţin asta cred zecile de iubitori de paranormal care vin an de an, la munte, pe platoul de la 2.200 de metri altitudine. Nici anul acesta n-au lipsit!

Zeci de turiști  au urcat luni  după-amiază  pe platoul  Bucegi-Sfinx
Zeci de turiști au urcat luni după-amiază pe platoul Bucegi-Sfinx

Iubitorii de paranormal s-au strâns şi în acest an în jurul Sfinxului din Munţii Bucegi, pentru a se „încărca energetic“ de ziua monolitului - 28 noiembrie, scrie adevarul.ro. Aceştia au luat cu asalt platoul din jurul Sfinxului, iar salvamontiştii au avut şi ei de furcă. Unii veniseră îmbrăcaţi neadecvat pentru vremea din Bucegi, unde totul este acoperit cu zăpadă. Unul, mai ciudăţel, încurcase sărbătorile.

A venit îmbrăcat în Dracula de parcă ar fi fost Halloween! „Un turist echipat «foarte bine» intenţiona să ajungă la Vf. Omu. Spre dezamăgirea lui, a dat peste noi care, obligaţi să-i stricăm planurile, l-am oprit din elanul lui şi l-am îndrumat către telecabină. Se pare că Sfinxul, de ziua lui, atrage o paletă foarte largă de turişti. Să mai zică cineva că nu avem o meserie riscantă”, este mesajul transmis de Salvamont Buşteni.

„Dracula” a fost oprit de  salvamontiști și nu a fost lăsat  să urce împreună  cu grupul de montania
„Dracula” a fost oprit de salvamontiști și nu a fost lăsat să urce împreună cu grupul de montania

Legenda, care nu are la bază o cercetare ştiinţifică, atrage an de an sute de persoane, multe dintre acestea nefamiliarizate cu drumeţiile montane şi cu vremea de multe ori aprigă în această perioadă din an. De exemplu, doi tineri neechipaţi de munte, cu blugi rupţi şi pantofi de stradă, au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pe Valea Caraimanului. „Cei doi încercau să ajungă la Sfinx, dar au ales cel mai periculos traseu turistic. Când au dat de zăpadă şi au văzut că se întunecă, au intrat în panică şi au cerut ajutor”, au mai precizat salvamontiştii.

Ceartă între judeţe pe monoliţii din Bucegi

Pasionaţii de paranormal spun că în zona Sfinxului vor avea loc diferite fenomene inexplicabile, aşa că ghizii montani au organizat astfel de evenimente, care să îi ducă pe turişti aproape de Sfinx. Traseul Dichiu - Piatra Arsă - Sfinx are 9 kilometri, iar ultimii patru kilometri trebuie parcurşi pe jos.

image

După ani întregi de procese, instanţa a hotărât că Sfinxul şi Babele din Bucegi aparţin judeţului Dâmboviţa. Problema teritorială asupra celor două monumente, care se află pe raza comunei Moroeni, a fost tranşată definitiv.

Alte puncte «magice» ale României

Peștera Polovragi,  Gorj
Peștera Polovragi, Gorj

Bioenergeticienii spun că pe planetă sunt 15 puncte energetice majore, dispuse sub forma unei spirale al cărei capăt se află în România. De altfel, ţara noastră este cunoscută ca fiind zona cu cele mai multe puncte energetice de pe Glob, aşa cum constatase regretatul bioenergoterapeut Dan Seracu.

Sarmizegetusa Regia,  Hunedoara
Sarmizegetusa Regia, Hunedoara

În afară de triunghiul „divin” Babele-Sfinxul-Omu, iată alte puncte „magice” pline de energii bune: Peştera Polovragi, Târgu Jiu, acolo unde se crede ca Zamolxis îi învăţa pe vraci tehnici de tămăduire a sufletului şi trupului (poli-vraci), Sarmizegetusa – oraşul subteran predacic, Panteonul de la Căscioarele (judeţul Călăraşi), Rarău–Pietrele Doamnei–Giumalău sau Şimleul Silvaniei–Sălaj–Dacidava.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net