Nu ai plănuit, încă, mini-vacanța de 1 Decembrie? Mai există locuri libere la munte!

Ultima actualizare:

Pentru foarte mulţi români, de miercuri, 30 noiembrie, începe o mini-vacanţă de cinci zile. Dacă nu v-aţi hotărât încă unde să mergeţi, adevarul.ro a descoperit că încă mai există locuri libere la munte, acolo unde puteţi să vă reîncărcaţi bateriile pentru finalul de an.

Turiștii vor avea doar puțină zăpadă pe Valea Prahovei
Turiștii vor avea doar puțină zăpadă pe Valea Prahovei

Având în vedere că data de 1 decembrie pică în acest an joia, Guvernul a decis să le dea o mini-vacanţă pentru lucrătorii din sectorul public, făcând ”punte” cu ziua de vineri, 2 decembrie, pe care au dat-o liberă.

Astfel, de azi, de ”Sfântul Andrei”, până duminică, 4 decembrie, milioane de români vor fi liberi şi vor putea pleca din oraşele lor pentru un mic concediu.

Cum de regulă în prag de iarnă lumea ”fuge” la munte, cei de la adevarul.ro au studiat ofertele de ultimă oră şi au găsit locuri libere pe Valea Prahovei. Acestea sunt cam în toate staţiunile montane, la o pensiune din Buşteni fiind camere ceva mai ieftine, de 100 de lei de persoană, dar doar pentru grupuri de opt persoane.

De asemenea, o vilă din Predeal, cu 14 camere şi numai bună pentru 32 de persoane, poate fi închiriată pentru 2.500 de lei pe noapte, în timp ce pentru două sau mai multe nopţi, costul este mai redus, de 2.000 de lei.

Castelul Bran, una dintre atracțiile acestei perioade
Castelul Bran, una dintre atracțiile acestei perioade

La hotelurile din Sinaia există încă multe camere libere, cele mai ieftine ­fiind de 220 de lei. În fine, la Azuga, o pensiune mai are locuri în camere cu balcon (180 de lei) sau fără balcon (165 de lei).

Sunt slabe şansele de a schia

Marea întrebare a tuturor este, însă, cum va fi vremea la munte în aceste zile. Veştile nu sunt prea bune pentru cei care visau să schieze în aceste zile.

Conform prognozei meteorologilor, în această perioadă temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod obişnuit pentru această săptămână, dar precipitaţiile vor fi puţine în cea mai mare parte a ţării.

În ceea ce priveşte zona montană, media pentru întreaga zonă va fi în jur de 0 grade. Minimele termice sunt estimate la valori de -5...-4 grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine ridicată, însă în special sub formă de lapoviţă.

Dacă nu vor putea schia, turiştii vor putea vizita obiectivele turistice din zonă: Castelul Bran, Biserica Neagră din Braşov, Cetatea Râşnov, Castelul Cantacuzino din Buşteni, Peştera Tamina, Peştera Dâmbovicioara sau Canionul 7 Scări.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net