Locul ireal din România care trebuie vizitat în vacanța elevilor. Natura a creat o piramidă care te transportă într-o altă lume

Cu siguranță mulți dintre noi ne dorim să vizităm multe locuri din România, fiind o țară cunoscută pentru zonele cu peisaje parcă rupte dintr-un basm, pline de istorie și de povești idilice. Iar printre destinațiile de vacanță din această toamnă ar trebui să se numere și acest loc în care natura a creat o piramidă care te trimite în altă lume.

Locul ireal din România care trebuie vizitat mai ales toamna / Foto: Colaj Pixabay
Locul ireal din România care trebuie vizitat mai ales toamna / Foto: Colaj Pixabay

Locul de poveste din România unde natura a format o piramidă spectaculoasă sunt „Cheile Tăii”. Sunt situate în apropierea localității Petrila, Hunedoara, pe valea Tăii care străbate cheile. Cheile Tăii sunt punct de pornire pentru numeroase evenimente sportive. În chei sunt marcate mai multe trasee de alpinism accesibile cu echipament adecvat. Însă, ce face cu adevărat locul spectaculos este faptul că natura a format o piramidă de poveste, formată din două culori.

„Este un truc magic sau este doar frumusețea naturii din România?” 

Cheile Tăii, locul unde natura a creat o piramidă care te trimite în altă lume / Foto: Instagram
Cheile Tăii, locul unde natura a creat o piramidă care te trimite în altă lume / Foto: Instagram

„Este un truc magic sau este doar frumusețea naturii din România? Toamna în Cheile Tăii, ascunsă  în încântătorul județ Hunedoara din România, este un spectacol uluitor care pictează lumea în nuanțe de auriu și nuanțe de galben. Această minune naturală robustă și neîmblânzită este transformată într-un paradis de culori vibrante în acest sezon, făcându-l o destinație «obligatorie» pentru pasionații de natură și căutătorii de aventură.

Pe măsură ce vă aventurați în Cheile Tăii toamna, veți găsi stâncile falnice de calcar care formează cheile împodobite cu o mantie de foc de foioase. Frunzele prind viață cu nuanțe vii de roșu, portocaliu și galben, contrastând frumos cu formațiunile stâncoase. Râul Cerna, care străbate defileul, strălucește ca o panglică argintie, făcându-și drum prin acest caleidoscop de culori.

„Cheile Tăii te duc în locuri ascunse de minuni naturale”

Aerul rece și proaspăt poartă mirosul frunzelor căzute și al bolovanilor acoperiți de mușchi, creând o experiență senzorială care trezește sufletul. Traseele prin Cheile Tăii te duc în locuri ascunse de minuni naturale, cum ar fi cascade și peșteri ascunse, care devin și mai încântătoare în lumina blândă a toamnei. Sunteți gata să explorați, să vă relaxați și să vă bucurați?”, este mesajul publicat pe pagina de Instagram „România”, unde este prezentat locul ireal din țară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net