Ce flori să nu oferi sărbătoriților de Sfântul Nicolae. Le aduce ghinion și necaz în casă și familie

Ultima actualizare:

Sfântul Nicolae este adesea asociat cu generozitatea și bucuria oferirii, iar darurile tradiționale includ dulciuri, fructe sau mici cadouri. Cu toate acestea, flori specifice pentru această sărbătoare pot fi mai puțin comune sau pot să nu fie oferite în mod tradițional. De asemenea este important să știi ce cadouri nu se dau în această sfantă zi. 

De Moș Nicolae e bine să nu oferi anumite flori / foto: Pixabay
De Moș Nicolae e bine să nu oferi anumite flori / foto: Pixabay

În general, există anumite flori care sunt asociate mai degrabă cu alte evenimente sau momente speciale decât cu Sfântul Nicolae. De exemplu, crinii albi pot fi asociați cu ocazii precum nunți sau aniversări importante, iar trandafirii roșii sunt adesea oferiți pentru a exprima iubirea sau afecțiunea profundă.

Așadar, florile specifice Crăciunului sunt mai potrivite pentru a celebra Sfântul Nicolae. De exemplu, ghioceii (dacă găsiți) sau bradul de iarnă sunt simboluri sezoniere minunate care pot aduce o notă festivă și de bucurie în această perioadă.

Așa cum probabil știți de Sfântul Nicolae este despre gesturi de generozitate și afecțiune, așa că orice floare oferită cu drag și gânduri bune va fi cu siguranță apreciată în această zi specială.

Ce cadouri nu se oferă de Moș Nicolae

În perioada sărbătorilor, momentul dăruirii este esențial, însă există anumite lucruri pe care cu siguranță nu dorești să le oferi, iar ghinionul este unul dintre acestea.

Este crucial să fii atent la aceste detalii, deoarece ele nu prezic nimic bun; dimpotrivă, se asociază cu potențiale probleme de sănătate sau familiale.

De exemplu, oferirea unor obiecte ascuțite precum cuțite sau foarfece este considerată aducătoare de ghinion, fiind asociate cu posibila rupere a relațiilor.

Totuși, se crede că această situație poate fi evitată dacă beneficiarul oferă la schimb ceva simbolic, cum ar fi o monedă, transformând astfel darul într-o mică tranzacție.

De ce nu e bine să oferi partenerei o batistă

Dăruirea unei batiste este considerată ca prevestind lacrimi în viitor. În cultura suedeză, se spune că un bărbat nu ar trebui niciodată să ofere iubitei sale o batistă de mătase de Sfântul Nicolae, deoarece acest gest ar putea diminua afecțiunea partenerei pentru el. La fel de rău este considerat și săpunul ca dar, deoarece ar putea spăla prietenia existentă.

În plus, cadourile de culoare neagră sunt asociate cu ghinionul, fiind recomandat să le eviți când faci alegeri. Din păcate pentru femei, produsele de machiaj, cravatele sau bijuteriile sunt considerate purtătoare de ghinion și nu ar trebui oferite în această perioadă de sărbătoare.

image
image
image
image
image
image
copac jpg
camera hotel png
sala de clasa jpeg
image png
man 4134645 1280 jpg
 Carmen Brumă (46 de ani) este profesoară atunci când vine vorba de fitness și alimentație sănătoasă
Imparatul Traian FOTO Shutterstock jpg
uraniu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net