Moş Nicolae există şi pentru copiii vulnerabili. Ce cadouri au primit micuții din județul Ilfov

Oana este sportivă de elită şi este crescută greu de bunică. Gemenii Anais şi Antonio trăiesc cu mama lor şi alţi fraţi într-o cameră a unui centru maternal, victime inocente ale unei situaţii dificile de acasă. Sunt copii cărora Moş Nicolae le-a făcut viaţa mai frumoasă, iar reporterii Click! au văzut câtă bucurie poate aduce un simplu gest.

Antonio și Anais au primit cadouri de la  președintele CJ Ilfov. Fotografii: Facebook/Hubert Thuma
Antonio și Anais au primit cadouri de la președintele CJ Ilfov. Fotografii: Facebook/Hubert Thuma

La 15 ani, Oana este deja un sportiv de elită. Este campioană la fotbal feminin şi face parte din lotul naţional Under 15. Părinţii sunt plecaţi şi este dată în plasament bunicii, alături de care locuieşte în localitatea ilfoveană Mogoşoaia. Ştie cum arată zi de zi sărăcia şi îşi luase gândul de la cadouri de Sărbătorile din acest an. De ce?

În casa lor, fiecare bănuţ este drămuit şi folosit pentru supravieţuire. Oana tocmai se pregătea să meargă în cantonament şi mare i-a fost surpriza când s-a trezit cu oameni buni la uşă. Aceştia nu au venit cu mâna goală, au adus tinerei fotbaliste de toate: produse alimentare, dulciuri, cozonac italian panetone, sucuri, o geacă de iarnă, adidaşi pentru sport şi o geantă de antrenament şi chiar bănuţi de buzunar. 

Oana are 15 ani și e  campioană cu echipa  de fotbal feminin
Oana are 15 ani și e campioană cu echipa de fotbal feminin

Anais şi Antonio sunt gemeni şi au 4 ani. Amândoi au trecut prin clipe foarte grele, dar, cel puţin acum, au un prilej de bucurie. La uşa lor a venit Moş Nicolae şi s-au bucurat nespus. Locuiesc într-o cameră a unui centru social cu mama lor şi alţi fraţi, iar orice cadou, vorbă bună sau moment de veselie, normalitatea pentru alţii, lor li se pare o minune.

Anais a fost  foarte emoționată,  în timp ce  Antonio nu  și-a luat ochii  de la jucării
Anais a fost foarte emoționată, în timp ce Antonio nu și-a luat ochii de la jucării

Au fugit de acasă din cauza violenţei şi încearcă să îşi trăiască viaţa normal, cu ajutorul psihologilor şi asistenţilor sociali.

image

De la Moş Nicolae, Anais a primit păpuşa Minnie, pe care şi-o dorea atât de mult! Nici fratele ei, Antonio, nu a fost uitat, a primit maşinuţe de curse şi alte jucării. Moşul le-a mai pus în ghetuţe dulciuri şi fructe. ”Moş Nicolae chiar există!”, a strigat Antonio în timp ce privea atent un joc, iar Anais aranja părul păpuşii.

Oana a primit cadouri  chiar înainte de  cantonament
Oana a primit cadouri chiar înainte de cantonament

Sunt doar două cazuri dintre cele aflate în atenţia şi grija Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din subordinea Consiliului Judeţean Ilfov.

Am decis ca anul acesta să ne unim forţele şi să dăruim bucurie copiilor care nu au prea multe aşteptări de la Moş Nicolae. Avem nouă copii în Centrul Maternal Săftica, cel mai mic – o fetiţă de numai 2 ani. Avem alţi nouă copii la Centrul din Periş. În această dimineaţă le-am citit bucuria pe chipuri, când au văzut darurile aduse de noi. Toate cadourile au fost cumpărate din fonduri personale, ne-am mobilizat cu toţii la muncă şi mulţumesc colegilor”, a declarat Hubert Thuma, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, care a devenit pentru o zi ”Moş Nicolae” pentru copiii aflaţi în grija Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net