Minune după primul meci de la Mondialele din Qatar! Toată lumea a rămas fără replică, după această lecție

#CM Qatar 2022

Meciul de debut al Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2022 a avut un rezultat previzibil. Echipa națională a Ecuador a învins cu 2 - 0 naționala țării gazdă, Qatar. Ce a urmat după încheierea partidei a lăsat fără replică o lume întreagă.

Tonele de gunoi de pe stadion, curățate de fanii japonezi, deși nu era meciul lor

Mulți dintre fanii echipei naționale a Qatar, au părăsit stadionul înainte de fluierul final, fiind clar că fotbaliștii țării gazdă nu mai aveau nici o șansă de a întoarce scorul în favoarea lor. După încheierea partidei, atunci când toți spectatorii au părăsit arena Al Bayt, din Doha, printre scaune au rămas tone de gunoaie, așa cum se întâmplă mai mereu la asemenea evenimente.

Nu toți spectatorii au părăsit stadionul din capitala Emiratului Arab, japonezii veniți să asiste la meciul de debut preferând să rămână în urmă pentru a curăța, voluntar, reziduurile abandonate prin tribune!

Un gest incredibil, care denotă civilizație și bun simț la un nivel puțin cunoscut multor persoane, indiferent de rasă sau naționalitate. De fapt, aceste porniri nu au nici o legătură cu rasa sau naționalitatea cuiva, bunul simț fiind strâns legat de educația și respectul fiecărui individ.

Momentul a fost surprins de mai mulți reprezentanți ai țării gazdă, care au fost uluiți de gestul suporterilor neutri din Japonia. Îmbrăcați ca la stadion, în diverse costumații specifice sau înfăsurați în steaguri sau fanioane, aceștia au cules cu atenție absolut toate gunoaiele. „Japonezii nu lasă niciodată gunoi în urma lor. Avem respect pentru fiecare loc prin care trecem”, a fost explicația unei nipone, atunci când a fost întrebată de un reprezentant al țării gazdă care a și filmat întreaga scenă.

Materialul video a devenit viral pe platformele de socializare și le-a adus aminte multor internauți de un episod similar, petrecut în 2018. După ce au pierdut un meci de Cupă Mondială, în ultimele secunde, în fața Belgiei, japonezii au rămas în urmă pentru a curăța stadionul unde fusese disputat meciul.

Nu ține de cultura microbiștilor, ci de cultura niponă. De multe ori spunem că fotbalul reflectă cultura unui stat. Un aspect crucial al societății nipone este că ei se asigură că totul este curat”, a explicat jurnalistul BBC, Scott McIntyre, stabilit în Japonia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net