Așa arată metroul fără pilot din Doha, capitala Qatar. O călătorie costă 2 lei!

#CM Qatar 2022
Ultima actualizare:

Un eveniment sportiv de mare audiență și cu participanți veniți din toate colțurile lumii reprezintă momentul perfect pentru țara gazdă să investească în infrastructură. Expunerea facilităților și impresiile oaspeților se vor proiecta în venituri spectaculoase, din turism, mulți ani după încheierea evenimentului.

Imaginea oficială a Campionatului Mondial de Fotbal, din Qatar.
Imaginea oficială a Campionatului Mondial de Fotbal, din Qatar.

Este și cazul Emiratului Arab Qatar, cu capitala la Doha, unde este organizat Campionatul Mondial de Fotbal FIFA 2022, desfășurat între 20 noiembrie și 18 decembrie.

În materie de infrastructură, autoritățile din Qatar nu au ținut cont de bani. Au vrut să pună la dispoziție soluții eficiente, cu adevărat impresionante. Jurnalistul senior Dorin Chioțea, de la TVR, a arătat câteva imagini surprinse de colegul său, cameramanul Dan Catana, în metroul din Doha și a oferit mai multe detalii despre proiectul incredibil.

Metroul SF din Doha, capitala Qatarului. A devenit operațional în mai 2019 și este cel mai rapid și mai modern sistem de transport pe șine, fără pilot din lume! Atinge aproape 100 km/h, iar cameramanul TVR Dan Catana vă oferă imagini din vagoane. Deocamdată are 37 de stații și 76 km, a fost construit etapizat de mai multe consorții multinaționale și va ajunge la 54 de stașii și 93 de kilometri, în 2027. L-am folosit și eu în decembrie 2021 și în martie, anul acesta. O călătorie costă 2 lei, iar de la trei călătorii în sus, pe zi, nu se mai plătește nimic”, a scris Dorin Chioțea pe pagina lui de Facebook.

Evident, metroul din Doha reprezintă doar una dintre „minunile” organizatorilor din Qatar. Majoritatea arenelor care vor găzdui meciurile Campionatului Mondial au fost ridicate special pentru acest eveniment. Fiecare stadion are un design unic, rezultatul lăsând impresia unei veritabile competiții între proiectanți.

Opt stadioane sunt gata să găzduiască 32 de echipe naționale, din întreaga lume, unde vor fi disputate cele 64 de partide din programul competiției. Campionatul Mondial din Qatar va fi cel cu ediția a XXII-a.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net