„Condiții spartane”, prețuri uriașe. Cum arată cazările de la Campionatul Mondial din Qatar 2022

#CM Qatar 2022
Ultima actualizare:

Sute de mii de oameni de oameni sunt așteptați să urmărească din tribune Campionatul Mondial de fotbal, care se va disputa pentru prima oară în istorie în Orientul Mijlociu, într-o cu totul altă perioadă decât cea obișnuită.

Qatar va găzdui cel mai neobișnuit Campionat Mondial din istorie (FOTO: Getty Images)
Qatar va găzdui cel mai neobișnuit Campionat Mondial din istorie (FOTO: Getty Images)

Cu puțin timp înainte de debutul competiției, care va fi pe 20 noiembrie 2022, organizatorii au oferit publicității cele dintâi imagini cu un loc special construit pentru a-i primi pe fanii ce vor asista la turneul final.

Condiții „spartane” la prețuri de lux la CM2022

Presa internațională notează că locurile de cazare seamănă cu niște containere folosite la transportul naval, fiind camere de hotel prefabricate, în care pot sta una sau două persoane. Condițiile de cazare au fost numite drept „spartane” de către jurnaliștii englezi, în containerele respective fiind un pat, o toaletă și un minifrigider, existând posibilitatea de a găzdui între 6.000 și 12.000 de oameni, 60% din case fiind deja rezervate.

Pentru a se caza aici, o persoană trebuie să achite 203 dolari pe noapte, consumul de alcool fiind interzis. Zona amenajată pentru fani este prevăzută și cu ecrane uriașe, la care se pot urmări toate partidele competiției, drumul până la stadioanele implicate fiind de aproximativ 40 de minute.

Qatar preconizează vizita a aproximativ un milion de oameni, pe parcursul lunii în care se desfășoară turneul, apogeul numeric fiind între 24 și 28 noiembrie, pe perioada grupelor. Media de timp petrecută, potrivit organizatorilor, se așteaptă să fie de șapte nopți, fiind introduse peste 500 de zboruri în fiecare zi, care permit fanilor să se gazeze și în vecinătate - Dubai sau Emiratele Arabe Unite.

Căci Qatarul numără trei milioane de locuitori și nu atinge 31.000 de camere de hotel, astfel încât alternativele au fost identificate imediat, implicând inclusiv nave de croazieră. Campionatul Mondial din Qatar va începe pe 20 noiembrie și țara câștigătoare se va hotărî pe 18 decembrie. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net