Risc de moarte în Qatar, la Campionatul Mondial! Se poate repeta tragedia din Seul, la intrarea în metrou

#CM Qatar 2022
Ultima actualizare:

Infrastructura din Qatar a fost îmbunătățită, după o serie de investiții spectaculoase, ridicate la fabuloasa sumă de 230 de miliarde de dolari! Totuși, oricât de select și luxos ar fi Emiratul Arab, Qatar este un stat redus ca dimensiune, pentru a face față unui număr atât de mare de oameni.

Sigla oficială a Campionatului Mondial de Fotbal FIFA, Qatar 2023
Sigla oficială a Campionatului Mondial de Fotbal FIFA, Qatar 2023

Ceea ce s-a văzut deja, nu după vreun meci, ci după deschiderea „Fan Fest-ului“ din parcul Al-Bidda. La acest eveniment au participat peste 40.000 de oameni. Din păcate, pe măsură ce s-a apropiat sfârșitul spectacolului și oamenii au început să plece, s-a văzut că străzile din Doha sunt neîncăpătoare pentru un număr atât de mare de pietoni, scrie Adevărul.ro

Cu alte cuvinte, este foarte reală probabilitatea de a se repeta o tragedie precum cea din Seul, din noaptea de Halloween, când sute de oameni s-au călcat în picioare, într-un cartier cu străzi înguste.

În Doha, capitala Qatar, unul dintre cele mai vulnerabile locuri este intrarea la metrou. Accesul în cea mai apropiată stație de metrou a devenit o misiune infernală, epuizantă și pe alocuri periculoasă, din cauza îmbulzelii! Imaginile video surprinse aici vorbesc de la sine despre această „aventură“, în care timpul de așteptare s-a apropiat de o oră!

Metroul din Qatar este fără pilot, a fost construit în timp record, existând și planuri de extindere. Accesul în trenuri se face exclusiv după ce garnitura s-a oprit în stație și o serie de uși de protecție se deschid pentru a facilita intrarea în vagoane.

Metroul SF din Doha, capitala Qatarului. A devenit operațional în mai 2019 și este cel mai rapid și mai modern sistem de transport pe șine, fără pilot din lume! Atinge aproape 100 km/h, iar cameramanul TVR Dan Catana vă oferă imagini din vagoane. Deocamdată are 37 de stații și 76 km, a fost construit etapizat de mai multe consorții multinaționale și va ajunge la 54 de stașii și 93 de kilometri, în 2027. L-am folosit și eu în decembrie 2021 și în martie, anul acesta. O călătorie costă 2 lei, iar de la trei călătorii în sus, pe zi, nu se mai plătește nimic”, a scris jurnalistul TVR Dorin Chioțea, pe pagina lui de Facebook, unde a publicat un clip surprins în galeriile din Doha.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net