Un celebru artist a murit în tragedia de Halloween care a zguduit Coreea de Sud! Poliția e de vină?

Ultima actualizare:

Tragedie de proporții în capitala Coreei de Sud, Seul, unde peste 150 de persoane au murit, într-o busculadă de proporții, ce s-a creat la petrecerea de Halloween, dintr-un cartier cosmopolit. Printre victime se află și actorul coreean Lee Ji Han, în vârstă de doar 24 de ani. 

 Tragedia de Halloween, care a zguduit Coreea de Sud! sursa FOTO Twitter
Tragedia de Halloween, care a zguduit Coreea de Sud! sursa FOTO Twitter

Seul a avut parte de cea mai mare tragedie din ultimii opt ani, după ce mulțimile de oameni au luat cu asalt o stradă îngustă din capitala Coreei de Sud, Seul. Aceasta a fost prima celebrare de Halloween, de după pandemie, când cetățenilor le-a fost permis să nu poarte mască de protecție.

Citește și: Halloween sângeros! Peste 150 de morți la Seul, majoritatea adolescenți, într-o baie de mulțime. Video cu impact emoțional

Entuziasmul s-a transformat rapid în strigăte de disperare, când peste 100.000 de oameni s-au înghesuit pe un bulevard din cartierul Itaewon, faimos pentru localuri și cluburi de noapte. 

Cel puțin 153 de persoane au murit într-o busculadă fără precedent, când cohortele de oameni au rămas blocate pe o străduță foarte îngustă, în noaptea de Halloween. Rapoartele autorităților au descris scene de groază, oamenii prinși în mulțime au fost călcați în picioare ori s-au sufocat.

Actorul Lee Ji Han a murit, zdrobit de busculada de oameni

Una dintre victime a fost și actorul și cântărețul Lee Ji Han, o faimoasă vedetă coreeană, în vârstă de 24 de ani. 

„Este adevărat că Lee Ji Han a murit din cauza accidentului din cartierul Itaewon de pe 29 octombrie. De asemenea, am sperat că nu este adevărat și am fost foarte șocați să auzim vestea. Familia trece la acest moment printr-o durere imensă, așa că suntem precauți. Să se odihnească în pace.", a fost mesajul autorităților când au anunțat moartea lui Lee Ji Han.

Una dintre agențiile locale de știri i-au adus un omagiu emoționant actorului coreean. 

«Ne-a părăsit prea devreme. Ne vom aminti de Lee, care a strălucit frumos prin pasiunea sa pentru actorie.»

Victimele tragediei erau mare parte adolescenți

Majoritatea victimelor care și-au pierdut viața în tragedie erau adolescenți sau aveau puțin peste 20 de ani. Potrivit ultimelor informații, 20 dintre persoanele care au murit erau străini. 

Cauza dezastrului este încă în curs de stabilire.

După ce a convocat o întrunire de urgență, președintele Coreei de Sud, Yoon Suk-Yeol, a ordonat înființarea unui grup operativ pentru a ajuta la tratarea răniților. El a demarat și o anchetă pentru a stabili cauza busculadei.

Având în vedere numărul morților, accidentul de pe 29 octombrie este cea mai mare tragedie din Coreea de Sud din ultimii opt ani. Coreea de Sud a fost zdruncinată de un alt mare dezastru, în 2014, când feribotul Sewol s-a scufundat și peste 300 de persoane și-au pierdut viața, la acel moment.  

Poliția coreeană a recunoscut oficial că nu a gestionat eficient situația

Yoon Hee Keun, comisarul general al Agenției Naționale de Poliție Coreeană, a declarat marți, că ofițerii nu au gestionat eficient apelurile de urgență anterioare cu privire la faptul că un dezastru este iminent. 

Autoritățile și-au asumat responsabilitatea, după ce guvernul sud-coreean s-a confruntat cu presiune din partea cetățenilor pentru a stabili dacă tragedia ar fi putut fi evitată printr-o intervenție mai eficientă a organelor abilitate.  

Simt o mare responsabilitate în calitate de șef al unuia dintre birourile guvernamentale conexe”, a declarat Yoon într-o conferință de presă televizată. „Poliția va face tot posibilul pentru a preveni o tragedie ca aceasta să se repete”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net