Copiii din Marea Britanie, răpuși de o epidemie bacteriană necruțătoare! Numărul victimelor, în creștere

Ultima actualizare:

Noile epidemii din Europa au luat pe nepregătite atât populația cât și lumea medicală. Dacă Europa se luptă cu explozii ale cazurilor de Covid sau diverse gripe, în Marea Britanie sunt înregistrate victime, din cauza streptococului de grupă A. Cei mai vulnerabili sunt copiii.

Copiii sunt cei mai vulnerabili, în fața noilor epidemii. Foto generic.
Copiii sunt cei mai vulnerabili, în fața noilor epidemii. Foto generic.

Șapte copii din Anglia au decedat

Un băiat de 12 ani, înscris la o școală din Londra a devenit, recent, cea de-a șaptea victimă a infecției cu streptococ de grupă A. Camila Rose Burns, de 4 ani, se luptă pentru viața ei, fiind ventilată, într-un spital din Liverpool. Părinții din Marea Britanie sunt îngroziți, după ce șapte copii au decedat, din cauza noii epidemii, mai ales că unii medici s-au hazardat și au prescris tratamente greșite.

Fiind vorba despre o infecție bacteriană, antibioticele sunt soluția salvatoare, însă o fetiță de 7 ani a murit pentru că i-a fost prescris tratament exclusiv cu corticosteroizi. Tatăl acesteia a fost marcat de întreaga tragedie, întrucât a încercat din răsputeri să își readucă copilul la viață, prin măsuri de prim-ajutor, după ce fetița i-a murit în brațe.

Anterior, Abul Roap, 37 de ani, și-a dus fiica, Hanna, în vârstă de șapte ani, la medicul de familie, după ce aceasta s-a trezit tușind, în toiul nopții. Medicul de familie i-a prescris corticosteroizi, iar familia a fost trimisă acasă, unde Hanna a murit, 12 ore mai târziu, relatează Dailymail.co.uk

În urma acestui caz și a cifrei ascendente a deceselor cauzate de streptococul de grupă A, Guvernul britanic s-a implicat, părinții fiind sfătuiți să monitorizeze cu mult mai mare atenție simptomele celor mici, în timp ce medicilor li s-a cerut să administreze antibiotice, la primele semne clare ale unei infecții bacteriene.

Printre simptome se numără eczeme, letargie, dificultate sau durere la înghițire, greață sau vărsături, umflarea gâtului sau a ganglionilor limfatici, iritații sau erupții la nivelul pielii, dureri sau roșu în gât, amigdale inflamate, față tumefiată, dureri sau crampe musculare și, evident, febră sau tuse. 

Febra este unul dintre semnele infecției bacteriene
Febra este unul dintre semnele infecției bacteriene

Experții în sănătate au atras atenția asupra posibilelor epidemii ce pândesc, după pandemia de Sars Cov 2. În perioada restricțiilor, majoritatea populației a aplicat măsurile de protecție, în special igiena mâinilor. Din momentul ridicării restricțiilor, măsurile au fost, parcă, uitate, cel mai grav fiind faptul că igiena mâinilor sau curățarea suprafețelor comune protejează împotriva unui număr foarte mare de agenți patogeni.

Astfel, dacă în anii pandemiei, multe persoane au fost ferite de viruși sau bacterii comune, sistemul imunitar a nu a mai avut același „exercițiu”, fiind slăbit. În prezent, din cauza factorilor enumerați, infecțiile considerate banale, cândva, au ajuns să fie fatale, mai ales în cazul copiilor sau al celor vulnerabili.

Infecția, considerată banală. Netratată, se ajunge la complicații grave

În mod ironic, infecția cu streptococ de grup A este considerată una banală, ce poate fi tratată rapid cu antibiotice. În urma unui simplu exudat faringian, infecția poate fi confirmată, analiza urmând să fie completată de o antibiogramă, adică un test care arată ce antibiotic elimină cel mai eficient bacteria. 

Streptococul din grupa A mai este numit și GAS și se manifestă prin infecții ale gâtului. Bacteria se poate transmite prin tuse sau strănut, contagioase fiind și suprafețele contaminate cu secreții. Netratată, infecția poate duce la complicații precum febra reumatică, care poate afecta inima sau rinichii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net