Ce nebunie! Țara unde este legal să te căsătorești cu o persoană decedată

Atunci când vine vorba despre legi bizare, ei bine, lumea este plină de cele mai amuzante și interesante interdicții posibile. Deși există câte un motiv întemeiat în spatele acestor legi, cel puțin, sperăm că există, nu putem să nu ne amuzăm atunci când auzim, de exemplu, că guma de mestecat este ilegală în Singapore. Sau, ceva mai aproape de casă, că în Franța este legal să te căsătorești cu o persoană decedată!

Franța este țara în care vă puteți căsători cu o persoană decedată
Franța este țara în care vă puteți căsători cu o persoană decedată

Oriunde ne-am afla de-a lungul lumii, cu siguranță că vom da peste unele legi care par, cel puțin la prima vedere, absolut bizare și lipsite de sens. Desigur, în majoritatea cazurilor, există unele motive foarte practice și bine întemeiatepentru acestea, sau, cel puțin, sperăm cu toții că astfel de motive există. De exemlu, legea care interzice guma de mestecat în Singapore a fost dată după ce cineva a folosit banala gumă pentru a sabota intenționat sistemul de transport în comun din țară, iar guvernul a cheltuit mai bine de 150.000 de dolari pe an pentru a curăța mizeria lăsată de gumă.

Însă, dacă această lege începe să capete sens atunci când auzim contextul ei, Franța ne oferă o adevărată lecție de „legislație bizară”. Motivul este simplu: Franța este țara unde este perfect legal să vă căsătoriți cu o persoană decedată! Iar dacă ați bănui că această lege este una extrem de veche și obscură, pe care nimeni nici măcar nu a folosit-o vreodată, ei bine, aflați că vă înșelați! Ea a fost utilizată în repetate rânduri, chiar și în ultimele decenii!

În Franța este legal să te căsătorești cu o persoană decedată

La bază, originile acestei legi sunt tragice. În anii 1950, un baraj din localitatea Fréjus s-a prăbușit, iar 400 de persoane și-au pierdut viața. Printre acestea s-a numărat și un bărbat numit André Capra, care l-a momentul decesului era logodit cu iubita sa, Irène Jodart. Aceștia plănuiau să se căsătorească atunci când a lovit tragedia, iar după decesul viitorului mire, tânăra l-a rugat pe președintele Franței, Charles de Gaulle, să îi permită să fie declarată căsătorită. După ce întreaga țară a sprijinit cererea acesteia, autoritățile au acceptat cererea bizară, iar acest procedeu a devenit lege.

Desigur, pentru ca el să poată fi utilizat, sunt necesare dovezi clare că persoana decedată și partenera sa plănuiau să se căsătorească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net