Ce să faci, pentru ca ouăle să nu mai crape în timpul fierberii. Ai nevoie de doar un ingredient ce se regăsește în fiecare bucătărie

Cu toți am fost în situația de a fierbe bucuroși un ou, însă, în loc de o masă plăcută și rapidă, am fost nevoiți să vedem cum acesta s-a spart în timp ce era încă în apă. Ei bine, pentru ca această situație să rămână în trecut, există o soluție extrem de simplă, despre care doar foarte puțini români știu! Există un ingredient banal care rezolvă mereu această problemă: sarea!

Simpla sare vă va ajuta enorm la fiertul unui ou
Simpla sare vă va ajuta enorm la fiertul unui ou

Fiecare dintre noi s-a aflat, probabil, mai mult de o dată, în situația de a nu avea mult timp la dispoziție pentru a găti, sau poate că am ajuns târziu acasă, iar pentru a ne calma foamea, am apelat la cea mai simplă soluție posibilă: un ou fiert. Ei bine, probabil că un alt scenariu pe care mulți dintre noi îl vor recunoaște este acela în care coaja oului se sparge în o mulțime de bucăți cât timp acesta încă fierbe. Ei bine, pentru a evita această situație frustrantă în viitor, există un truc simplu!

Ei bine, „trucul” perfect pentru a evita această soluție este un ingredient banal care se află în orice bucătărie: sarea! Da, chiar banala sare este „ingredientul minune” care va face ca ouăle voastre să nu se mai spargă niciodată în timpul fierberii! Iar în ce privește modul exact în care simpla sare ajută, ei bine, cea mai probabilă explicație ar fi în legătură cu presiunea apei în care fierb ouăle! Se pare că sarea reușește să regleze presiunea apei într-un asemenea mod încât împiedică pătrunderea acesteia în interiorul oului, lucru ce ar duce la spargerea acestuia.

Sarea vă va ajuta să gătiți oul perfect

Desigur, sarea este un ingredient mult mai util decât am bănui, atunci când vine vorba despre pregătirea unui ou fiert. Pe lângă faptul că îl va împiedica pe acesta din a se sparge, mai există un avantaj oferite de sare! Mai precis, este vorba despre faptul că ea va face decojitul oului o treabă mult mai ușoară!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net