Leguma banală cu efecte incredibile pentru sănătate. Puțini români știu cât de benefic este consumul ei

Deja nu mai este un secret pentru niciunul dintre noi cât de importantă este o dietă echilibrată pentru sănătatea noastră. Indiferent cât de mult sport facem în viața de zi cu zi, dacă în farfuriile noastre ajung alimente nesănătoase, este posibil ca toate eforturile noastre să fie în zadar. Iar o legumă banală care nu trebuie să ne lipsească din dietă este varza!

Varza poate avea efecte incredibile pentru sănătate
Varza poate avea efecte incredibile pentru sănătate

Cu siguranță că, deja, nu mai este deloc un secret pentru niciunul dintre noi că dieta pe care o avem are o importanță crucială asupra corpului nostru. Chiar dacă avem un stil de viață activ, facem sport și dormim un număr suficient de ore, dacă în farfuriile noastre ajunge mâncare nesănătoasă, putem face ca toate eforturile noastre să fie în zadar. Din fericire, pentru o masă sănătoasă nu sunt obligatorii doar variante bio, ori produse rare și scumpe! O banală legumă poate avea efecte incredibile pentru organism!

Iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, această banală legumă este chiar varza! Aceasta conține o mulțime de nutrienți, precum fibre, vitamina K, vitamina C, iar varianta roșie a acestei legume poate fi benefică pentru sănătatea inimii noastre! Iar poate cea mai bună veste? Conținutul caloric al verzei este unul foarte scăzut!

Varza poate fi extrem de benefică pentru sănătatea noastră

Acest banal aliment care poate fi găsit cu ușurință în orice magazin, ori la orice tarabă din piață, face parte din familia legumelor crucifere, alături de conopidă, napi și rucola, printre altele. Potrivit celor de la Institutul Național al Cancerului, acest tip de legume conține compuși anticancer care se activează în timpul digestiei. Se pare că studiile au demonstrat o legătură între consumul regulat de varză și scăderea riscului de a dezvolta cancer de sân, sau pulmonar.

Un alt efect benefic al verzei este scăderea șansei de a dezvolta diabet de tip 2! Iar în situațiile în care deja suferim de această afecțiune, varza poate scădea riscul de a dezvolta complicații, cum ar fi problemele de rinichi, sau de ficat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net