Fasolea verde: date nutriționale și beneficii pentru sănătate

Fasolea verde este un aliment de bază în multe bucătării, fiind o garnitură ușor de preparat, dar și bună la gust. În plus, este și extrem de sănătoasă. Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale fasolei verzi.

Fasolea verde păstrează inima sănătoasă. Foto: Click.
Fasolea verde păstrează inima sănătoasă. Foto: Click.

Vă ajută să vă mențineți o greutate sănătoasă

O cană de fasole verde are doar 31 de calorii, practic este aproape fără grăsimi și are doar 3,6 grame (g) de zahăr. Este o veste fantastică! Nu doar că ajută la menținerea unei greutăți ideale, însă dacă vrei să mai dai jos câteva kilograme este alegerea cea mai bună. În acest sens, o poți introduce cu încrede în dieta ta. 

Este sănătoasă pentru inimă

Fasolea verde nu conține colesterol. Deși corpul tău are nevoie de puțin colesterol pentru o creștere sănătoasă a celulelor, prea mult este rău pentru tine. Colesterolul ridicat poate duce la acumularea de depozite de grăsime în arterele tale. Acest lucru poate reduce fluxul de sânge către inimă și creier și poate provoca un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

O cană de fasole verde crudă are 2,7 g de fibre. Fasolea verde fiartă (fiartă) are 4,0 g de fibre, unele dintre ele fibre solubile. Fibrele solubile pot ajuta la scăderea LDL sau așa-numitul colesterol rău și a nivelului de colesterol total. De asemenea, poate sprijini sănătatea inimii prin scăderea tensiunii arteriale și reducerea inflamației.

Asociația Americană a Inimii recomandă să nu consumați mai mult de 1.500 de miligrame (mg) sursă de sodiu zilnic pentru o sănătate optimă a inimii. Fasolea verde are în mod natural un conținut scăzut de sodiu. O cană are doar 6,6 miligrame (mg).

Prea mult sodiu în dieta ta poate crește tensiunea arterială. Hipertensiunea arterială este asociată cu un risc crescut de boli de inimă și accident vascular cerebral. 

Fasolea verde este un aliment cu conținut scăzut de FODMAP

Potrivit Clinicii Cleveland, FODMAP sunt carbohidrați nedigerați care sunt metabolizați de bacteriile din intestin, ducând la gaze, dureri de burtă, diaree și constipație. Consumul de alimente bogate în FODMAP poate agrava condițiile digestive, cum ar fi sindromul colonului iritabil (IBS) și refluxul acid. Consumul de alimente cu conținut scăzut de FODMAP poate aduce o ușurare considerabilă problemelor de burtă. Fasolea verde este un aliment cu conținut scăzut de FODMAP și poate fi savurată de multe persoane care au probleme digestive cronice.

Fasolea verde conține proteine

Corpul tău are nevoie de proteine ​​pentru a menține:

- oasele sănătoase,
- părul,
- organele,
- muşchii.

Proteinele sunt, de asemenea, esențiale pentru un sistem imunitar sănătos. Proteinele vegetale nu sunt proteine ​​complete; adică le lipsește cel puțin unul dintre aminoacizii de care organismul tău are nevoie. Dar proteinele vegetale sunt încă benefice. Ele pot fi combinate cu alte proteine ​​pe parcursul zilei pentru a face proteine ​​complete. O cană de fasole verde crudă are aproape 2 g de proteine.

Este o sursă bună de vitamine și minerale

Fasolea verde conține multe vitamine esențiale, inclusiv acid folic. O cană de fasole verde crudă conține 33 de micrograme (mcg) de acid folic, aproape 10% din valoarea zilnică recomandată. Folatul este o vitamina B care ajută la prevenirea defectelor tubului neural și a altor defecte congenitale.

Vitamina C

Fasolea verde crudă este, de asemenea, o sursă bună de vitamina C. O cană conține 12,2 mg, aproximativ 25 la sută din valoarea zilnică recomandată. Vitamina C este un antioxidant care ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, este parte integrantă pentru producerea de colagen și vă ajută să vă protejați pielea de stresul oxidativ.

Vitamina A

O cană de fasole verde crudă oferă 690 UI de vitamina A, puțin mai puțin de 15 la sută din valoarea zilnică recomandată. Vitamina A nu este o singură vitamină. Este un grup de compuși cunoscuți sub numele de retinoizi. Vitamina A este importantă pentru sănătatea imunitară, reproducerea și vederea sănătoasă.

Alte vitamine

Alte vitamine dintr-o cană de fasole verde crudă includ:

- vitamina K: 43 mcg
- tiamină: 0,1 mg
- niacină: 0,7 mg
- vitamina B-6: 0,14 mg
- vitamina E: 0,41 mg

Minerale

Fasolea verde este o sursă bună de minerale, în special mangan. Acest mineral esențial vă susține metabolismul și are abilități antioxidante. De asemenea, susține sănătatea oaselor și promovează vindecarea rănilor.

Alte minerale dintr-o cană de fasole verde crudă includ:

- calciu: 37 mg
- fier: 1,03 mg
- magneziu: 25 mg
- fosfor: 38 mg
- potasiu: 211 mg
- zinc: 0,24 mg

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net