Ce plantă trebuie să le dai găinilor să mănânce, începând cu luna martie, pentru dublarea producției de ouă

Dacă ai găini la curte trebuie să știi că unul dintre cele mai bune alimente pentru ele sunt urzicile! Îngrijirea animalelor cu ajutorul remedior naturale a devenit o opțiune preferată de mulți fermieri. Printre aceste practici, hrănirea găinilor cu urzici a câștigat popularitate datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce, în special în ceea ce privește producția de ouă. Iată de ce ar trebui să consideri hrănirea găinilor cu urzici.

De ce este bine să le dai găinilor să mănânce urzici! Iată marile beneficii
De ce este bine să le dai găinilor să mănânce urzici! Iată marile beneficii

De ce este bine să le dai găinilor să mănânce urzici! Iată marile beneficii

Urzicile sunt o adevărată comoară de nutrienți esențiali, furnizând vitaminele A, C și K, fier, calciu și magneziu. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru menținerea sănătății găinilor și contribuie la un sistem imunitar puternic. Pe lângă substanțele nutritive esențiale, urzicile conțin antioxidanți puternici și au proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Aceste caracteristici ajută la protejarea găinilor împotriva bolilor și contribuie la menținerea unei stări de sănătate optime. Unul dintre cele mai notabile avantaje ale hrănirii găinilor cu urzici este stimularea producției de ouă. Nutrienții prezenți în urzici contribuie la îmbunătățirea sănătății sistemului reproductiv al găinilor și optimizează procesul de formare a ouălor. 

Hrănirea cu urzici influențează direct calitatea ouălor. Vitaminele și mineralele din urzici pot modifica compoziția ouălor, făcându-le mai nutritive și sănătoase pentru consumatori. Ouăle provenite de la găinile hrănite cu urzici au un conținut crescut de substanțe benefice, precum omega-3 și antioxidanți. Acest aspect le face preferate pentru cei care sunt preocupați de o alimentație sănătoasă și echilibrată. 

Adăugarea urzicilor în alimentația găinilor poate fi realizată în diverse moduri. Poți să le tai în bucăți mici și să le amesteci cu hrana obișnuită a găinilor sau să le oferi ca o gustare proaspătă, direct din grădină.

Hrănirea găinilor cu urzici nu doar susține sănătatea acestora, ci și oferă beneficii notabile în calitatea și valoarea nutritivă a ouălor, transformând această practică într-o alegere benefică pentru crescătorii de găini preocupați de bunăstarea animalelor lor și de calitatea produselor obținute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net