Ce religie au Carmen și Klaus Iohannis. Prima doamnă participa la slujbe ilegale, pe vremea lui Ceaușescu

Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis şi Carmen, soția lui nu sunt ortodocşi. Religia celui mai puternic om din stat și a partenerei sale de viață, nu a fost un subiect dezbătut în presă.

Carmen Ioahnnis și soția lui, Carmen, nu sunt ortodocși / foto: arhiva
Carmen Ioahnnis și soția lui, Carmen, nu sunt ortodocși / foto: arhiva

Klaus Iohannis s-a născut într-o familie de saşi transilvăneni, fiind membru al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană din România, adică este luteran.

Totuși, cazul lui Carmen Iohannis este un pic mai special. S-a născut lângă Reghin, fiind descendenta unei familii cu religie greco-catolică.

Atunci când Nicolae Ceaușescu a interzis religia Primei Doamne, Carmen Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința sa din strada Șelarilor, slujbe la care a fost prezent și Klaus Iohannis.

Ce salariu are Carmen Iohannis

 Carmen Iohannis, soția președintelui României, a încasat de-a lungul anului trecut 41.283 de lei ca și cadru didactic, având un venit mediu lunar de 3.440 de lei. Însă, pe lângă salariul pe care aceasta îl câștigă lunar, a avut venituri și din închirierea de imobile. La fel ca în cazul președintelui, Carmen Iohannis a încasat în anul fiscal precedent, în anul 2022, 44.389 de lei din chirii.

Cu alte cuvinte, Prima Doamnă a României a încasat mai mulți bani din chirii decât de la liceul unde predă ca și profesoară de engleză. Vorbim de o sumă lunară de circa 3.700 de lei.

Familia Iohannis deține trei apartamente și trei case în Sibiu, precum și 200.000 de lei în cont. Deoarece președintele este „liber de sarcini”, acesta nu are pe numele său nici măcar un teren sau un automobil și nici alte obiecte de valoare. O sumă similară din chirii - 44.389 lei - a fost declarată și de Klaus Iohannis, salariul de președinte fiind de 15.162 de lei pe lună. În total, din salarii, a încasat 181.944 de lei.

De asemenea, președintele României a mai primit 5.934 de lei din drepturi de proprietate intelectuală din partea societății Curtea Veche Publishing, care a editat cărțile scrise de către acesta, potrivit Fanatik.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net