Ce rol are buzunarul din interiorul lenjeriei intime pentru femei. Puține doamne cunosc utilitatea lui

Atunci când vine vorba despre lenjeria intimă a femeilor, chiar și acest subiect este unul dezbătut, întrucât existența buzunarului de pe chilot a stârnit curiozitatea doamnelor și domnișoarelor. Ei bine, el este amplasat acolo cu un scop, despre care vom vorbi în rândurile de mai jos.

Rolul buzunarului interior din lenjeria intimă / foto: Pexels
Rolul buzunarului interior din lenjeria intimă / foto: Pexels

În zona inferioară a chilotului se regăsește un mic buzunar, pe majoritatea pieselor de lenjerie intimă. Poate multe dintre noi ne-am gândi că rolul său este acela de a depozita tampoane sau alte produse, însă scopul lui este mult mai precis și mai important: igiena și sănătatea noastră.

Ce rol are buzunarul de pe partea inferioară a lenjeriei intime

Acea mică porțiune de material este amplasată într-o zonă sensibilă a corpului femeiesc, unde iritațiile, infecțiile sau inflamațiile pielii își pot face apariția și pot cauza adevărate probleme de sănătate și ginecologice.

Buzunarul a fost făcut cu scopul de a proteja partea intimă a femeii, cu ajutorul dublurii de material din care este făcut. Mai mult decât atât, acesta acționează precum un plasture menit să absoarbă umezeala prin țesătura extrem de fină. Odată ce este eliminată umezeala din zona intimă, acel material protejează zona împotriva infecțiilor cu fungi.

Ce țesături recomandă medicii ginecologi

Medicii ginecologi recomandă femeilor purtarea lenjeriei intime din material de mătase și bumbac, pentru a evita micile neplăceri, precum iritațiile. Un plus îl reprezintă faptul că materialul moale și delicat al buzunarului este mult mai benefic în cazul acestor lenjerii, întrucât oferă respirabilitate și protecție dublă.

Producătorii de lenjerie intimă folosesc o varietate de țesături, printre care și cele sintetice, pe care medicii ginecologi nu le recomandă. Acestea au tendința de a reține umezeala și de a irita pielea.

Deșii chiloții din dantelă se numără printre preferații doamnelor și domnișoarelor, și ei pot cauza probleme. Mai exact, dacă dantela nu este dublată, ea poate produce iritații ale pileii și chiar acumularea transpirației și a bacteriilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net