Ce s-a descoperit la deschiderea mormântului lui Iisus Hristos. Cum arăta piatra funerară a Mântuitorului. VIDEO

Deschiderea mormântului lui Iisus Hristos, cunoscut și sub numele de Sfântul Mormânt, este un subiect care a atras atenția lumii întregi, atât din punct de vedere religios, cât și istoric și arheologic.

Mormântul le-a oferit cercetărilor mai multe surprize / foto: Profimedia
Mormântul le-a oferit cercetărilor mai multe surprize / foto: Profimedia

Mormântul este situat în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, un loc considerat sfânt de creștini, deoarece se crede că aici a fost locul crucificării, îngropării și învierii lui Iisus Hristos.

În ultimii ani, mormântul a fost subiectul unor lucrări de restaurare și cercetare, care au permis savanților să exploreze mai în detaliu structura și conținutul său.

Mormântul lui Iisus, deschis pentru prima dată după secole

Deschiderea efectivă a mormântului pentru cercetare și restaurare a fost un eveniment istoric, având loc pentru prima dată după secole.

Una dintre cele mai semnificative descoperiri a fost expunerea la suprafață a ceea ce se crede a fi placa funerară originală a lui Iisus.

Această placă, despre care se crede că Iisus ar fi fost așezat după răstignire, era acoperită de o placă de marmură din secolul al 14-lea. Descoperirea a oferit cercetătorilor o oportunitate rară de a examina materialul și construcția din perioada timpurie creștină.

De asemenea, au fost analizate materialele și structura din jurul mormântului, oferind date importante despre istoria și evoluția acestui loc sfânt.

Materialele din care fusese construit mormântul au fost analizate

S-au efectuat studii detaliate ale materialelor folosite pentru a construi mormântul, precum și ale tehnicilor de construcție. Aceste studii au ajutat la confirmarea vechimii mormântului și la înțelegerea mai bună a contextului istoric și religios în care a fost construit.

În ciuda acestor descoperiri importante, trebuie menționat că nu există dovezi directe care să ateste că acesta este, de fapt, mormântul lui Iisus Hristos. Dovezile istorice și arheologice pot doar să sugereze plauzibilitatea tradiției, dar nu pot oferi o certitudine absolută.

Mormântul rămâne un simbol puternic pentru creștinătate și un sit de mare interes pentru istorici și arheologi.

Lucrările de restaurare și cercetare de la Sfântul Mormânt continuă să ofere noi informații despre istoria timpurie a creștinismului și despre societatea în care a apărut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net