Pruncul Iisus a fost furat! Răpitorii s-au lăudat pe TikTok cu aventura lor și au cerut o sumă incredibilă drept răscumpărare

Un furt neobișnuit a avut loc înainte de sărbătorile de Crăciun în San Vicente del Raspeig, în provincia Alicante din Spania.

Un furt neobișnuit a avut loc înainte de Crăciun în San Vicente del Raspeig / captura video
Un furt neobișnuit a avut loc înainte de Crăciun în San Vicente del Raspeig / captura video

Hoții mascați, cunoscuți ca "Secuestradores de San Vicente" ("Răpitorii din San Vicente"), au sustras figurina cu pruncul Iisus din scena nașterii Mântuitorului dintr-un parc.

Acești indivizi au postat pe TikTok un videoclip în care, purtând cagule și schimbându-și vocile, prezintă pruncul Iisus între ei, având bancnote de 20 de euro și mai multe de 10 euro.

Ce sumă au cerut hoții pruncului Isus

În mesajul difuzat, aceștia cer o răscumpărare de 2.000 de euro pentru eliberarea figurinei, criticând în același timp poliția locală pentru neglijență și afirmând că au adus figurina în mașină. Amenință că, în lipsa sumei cerute, îi vor face rău pruncului Iisus, scrie presa din Spania. 

Videoclipul include chiar momentul furtului, unde un bărbat tânăr, îmbrăcat într-un hanorac cu glugă, se apropie rapid de scena nașterii și sustrage figurina fară nicio ezitate. 

„Pruncul Iisus este la noi și vrem pe el o răscumpărare de 2.000 de euro. Acuzăm Poliția locală din San Vicente că nu are grijă de el. L-am adus în portbagaj. Cerem 2.000 de euro, altfel îi vom face rău. La noapte, doarme cu noi”, este mesajul difuzat de infractori.

Primăria a exprimat speranța că se va rezolva rapid această situație regretabilă și a anunțat că poliția a demarat investigația pentru a-i identifica pe hoți.

În altă întâmplare similară, figurina pruncului Iisus din Portalul Bethleem din Piața Benimaclet din Valencia a fost furată pentru al doilea an consecutiv. Consiliul de Administrație al Asociației Culturale 'Poble de Benimaclet' a raportat că hoții au lăsat în urmă o caricatură în locul figurinei.

Autoritățile religioase locale au catalogat acest incident ca fiind un coșmar, evidențiind intențiile malitioase ale făptașilor și consecvența acestor furturi anuale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net