O icoană cu Iisus plânge într-o biserică din Cluj Napoca. E un miracol pe nimeni nu și-l explică: „Stăm și ne minunăm”

Ultima actualizare:

    Icoana lăcrimează de cinci zile neîntreruptSursa foto: cluj24.ro
Icoana lăcrimează de cinci zile neîntreruptSursa foto: cluj24.ro

O icoană a Mântuitorului Iisus Hristos de la Biserica cu Hramul ”Învierea Domnului” din cartierul clujean Zorilor lăcrimează neîntrerupt de cinci zile, scrie cluj24.ro. Parohul bisericii a povestit presei locale cum s-a petrecut minunea, iar vestea s-a răspândit rapid în întreaga regiune. Acum sunt așteptați la biserică și mai mulți credincioși, dar și pelerini din toate colțurile țării. 

Parohul bisericii, părintele Nicolae Dura, a povestit că în data de 2 decembrie, după slujba de dimineață, doamnele care răspund de curățenie s-au apucat de lucru. 

”Partea de pridvor a revenit la două doamne. Una dintre ele a luat candela, a pregătit untdelemnul, iar cealaltă doamnă a curățat icoana Mântuitorului Iisus Hristos, o icoană pe pânză, față – spate. Icoana a fost așezată la loc, iar în următoarele câteva minute, până au luat candela ca să o pună înapoi, au observat că din ochiul stâng al Mântuitorului, de la pleopa de jos, a coborât o dâră sub formă de lacrimă până la vârful nasului Mântuitorului”,  a spus părintele Dura.

iocana plangatoare jpeg

Preotul paroh: „E ceva ce curge, dar nu se termină”

Femeile s-au rugat, au fotografiat icoana, iar seara, la Vecernie, la biserică a ajuns și preotul paroh. De dimineață și până seara lacrima ajunsese aproape de bărbia Mântuitorului. „E ceva ce curge dar nu se termină”, a mai explicat preotul. „Acum s-a oprit la nivelul gâtului Mântuitorului, dar nu se mistuie. La capăt se păstrează aceeași consistență. Am crezut că, odată cu coborârea, se va usca traseul, dar păstrează aceeași umiditate, se vede lacrima pe traseu la fel ca în prima zi”, a mai precizat el. 

Icoana este una pe pânză obișnuită, am verificat-o și pe cealaltă parte, e perfect uscată, nu are nimic. Și de atunci stăm și ne minunăm. Nu știu să spun decât că se întâmplă, mai departe doar Dumnezeu știe. E a doua oară când se întâmplă la noi fenomenul, a fost anii trecuți o icoană a Maicii Domnului de la iconostas care a lăcrimat. De ce? Nu știu. Cum, care e voința lui Dumnezeu? Depășește așteptările mele, lumea fizică pentru mine nu mai are corespondent. E ceva ce, dintr-o pânză obișnuită, curge. E ceva ce pe mine mă depășește rațional și doar constat că se petrece. Mai departe, doar Dumnezeu știe…”, a mai spus părintele Nicolae Dura.

Parohul susține că nimeni nu a atins icoana și nu a verificat lichidul care curge. Icoana care lăcrimează este făcută după una care a fost în Constantinopol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net