Ce să faci, ca să nu-ți mai fie foame atât de des. Sfaturile de care trebuie să ții cont

Ultima actualizare:

Există numeroase metode naturale pentru a-ți pierde pofta de mâncare într-un mod sănătos, fără riscuri. În acest articol, oferim o listă de metode bazate pe dovezi pe care o persoană le poate folosi pentru a-și suprima pofta de mâncare fără a fi nevoie de pastile de slăbit. De asemenea, discutăm despre care sunt alimentele pe care să le mănânci ca să nu-ți mai fie foame atât de des.

Nu toate alimentele pot satisface foamea în mod egal. Foto: Click.
Nu toate alimentele pot satisface foamea în mod egal. Foto: Click.

1. Mănâncă mai multe proteine și grăsimi sănătoase

Nu toate alimentele pot satisface foamea în mod egal. În comparație cu carbohidrații, proteinele și anumite grăsimi sunt mai eficiente pentru a satisface foamea și pentru a menține oamenii să se simtă sătui pentru mai mult timp.

O persoană poate înlocui unele surse de carbohidrați cu proteine și grăsimi sănătoase pentru a-și menține apetitul sub control. Ghidurile dietetice pentru americani, recomandă următoarele alimente bogate în proteine: carne slabă, ouă, fasole și mazăre, produse din soia și iaurt grecesc. De asemenea, este indicat ca o persoană să-și obțină grăsimile sănătoase din surse naturale, cum ar fi nucile și semințele, avocado și uleiul de măsline, scriu cei de la Medical News Today.

2. Bea apă înainte de fiecare masă

Este recomandat să bei un pahar mare de apă direct înainte de a mânca, astfel te vei simți mai satul, mai mulțumit. Un alt studiu, care a analizat apetitul la 50 de femei supraponderale, a arătat că consumul a 1,5 litri de apă pe zi timp de 8 săptămâni a cauzat o reducere a apetitului și a greutății și a dus, de asemenea, la o pierdere mai mare de grăsime.

De asemenea, o supă poate stinge pofta de mâncare. Cercetările din 2007 au arătat că oamenii au raportat că se simt mai satui imediat după masă dacă au avut un starter lichid.

3. Mănâncă mai multe alimente bogate în fibre

Fibrele nu se descompun ca alte alimente, așa că rămân în organism mai mult timp. Acest lucru încetinește digestia și îi face pe oameni să se simtă plini pe tot parcursul zilei. Cercetările sugerează că fibrele pot fi un suprimant eficient al apetitului. Dietele bogate în fibre sunt, de asemenea, asociate cu rate mai scăzute de obezitate.

Alimentele sănătoase bogate în fibre includ: cereale integrale, fasole și leguminoase, mere și avocado, migdale, semințe chia și legume

4. Faceți mișcare înainte de masă

Exercițiile fizice sunt un alt suprimant sănătos și eficient al apetitului. O analiză bazată pe 20 de studii diferite a constatat că hormonii apetitului sunt suprimați imediat după exerciții fizice, în special după antrenamentele de mare intensitate. Cercetătorii au descoperit niveluri mai scăzute de grelină în organism, un hormon care ne face foame, și niveluri mai ridicate de „hormoni de plenitudine”, cum ar fi PPY și GLP-1.

5. Bea ceai Yerba Maté

Cercetările arată că un ceai numit Yerba Maté, care provine din planta Ilex paraguariensis, poate reduce pofta de mâncare și poate îmbunătăți starea de spirit atunci când este combinat cu exerciții de mare intensitate. 

6. Treceți la ciocolată neagră

S-a demonstrat că ciocolata neagră suprimă pofta de mâncare în comparație cu ciocolata cu lapte. Un studiu a arătat că oamenii au mâncat mai puțin la următoarea masă după ce au gustat ciocolată neagră în loc de ciocolată cu lapte.

7. Mănâncă niște ghimbir

Totodată, s-a demonstrat că, consumul unei cantități mici de pudră de ghimbir reduce pofta de mâncare și crește plenitudinea, posibil din cauza efectului său stimulator asupra sistemului digestiv. 

8. Mănâncă alimente voluminoase, cu conținut scăzut de calorii

Reducerea aportului general de alimente în timp ce țin dietă poate lăsa oamenii cu un apetit râvnitor. Acest lucru poate provoca o recidivă în alimentația excesivă.

Cu toate acestea, a ține o dietă nu trebuie să însemne neapărat să-ți fie foame. Unele alimente sunt bogate în nutrienți necalorici, cum ar fi vitaminele, mineralele și apa, dar rămân relativ sărace în calorii. Acestea includ legume, fructe, fasole și cereale integrale. Consumul unui volum mare din aceste alimente va opri stomacul de la "mârâit" și va permite totuși unei persoane să ardă mai multe calorii decât consumă.

9. Stresează-te mai puțin

Pofta de mâncare crește din cauza stresului, furiei sau tristeții. ResearchTrusted Source a asociat stresul cu o dorință crescută de a mânca excesiv și de a consuma alimente nenutritive.

Cele 6 motive pentru care îți este foame atât de des

"Știi de ce îți este foame mereu? Iată șase motive: 1. Nu bei suficientă apă. 2. Nu dormi cât trebuie. 3. Mănânci prea multe dulciuri și carbohidrați simpli. 4. Ești foarte stresat/ă. 5. Exagerezi cu băuturile alcoolice. 6. Nu mănânci suficiente proteine", a spus Elina Popa într-un filmuleț pe Tik Tok. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Bazilica Sfântul Petru (© Pixabay)
building 7935883 1280 jpg
ceaiuri pentru fiere din plante medicinale jpeg
creanga si eminescu jpg
bancomat jpeg
dubrovnik croatia summer time 3499458 1280 jpg
banner bojdeuca lui creangă jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net