Ce mâncăm în «deplasare»? Sfaturi practice de la nutriţionistul Mihaela Bilic

Ultima actualizare:

În maşină, la birou, la şcoală sau în călătorii … ce mâncăm dacă ni se face foame? Nutriţionistul Mihaela Bilic te învaţă cum să faci alegeri sănătoase la fast-food, la cantină sau la supermarket. Indiferent unde te afli, acordă-ţi câteva minute pentru pauza de masă. 

image

Sunt câteva elemente de care trebuie să ţii cont atunci când mănânci produse ambalate, semipreparate sau gătite de alţii. Iată care sunt acestea: 

La sendvişuri gata preparate, alege varianta cu cât mai puţine sosuri sau maioneze, fără tocături, prăjeli şi pane-uri. Mergi pe ingrediente simple de tipul friptură rece, jambon, şuncă, caşcaval, peşte afumat. Îndepărtează una dintre feliile de pâine şi completează cu legume proaspete (ardei gras, castravete, roşii cherry).

Citește și: Nutriționistul Mihaela Bilic ne învață cum să ne calculăm caloriile

La produse tip fast-food, evită meniurile cu dublul hamburger şi cartofi prăjiţi, alege un burger simplu şi o salată. În caz de sendviş tip şaorma, poţi merge pe varianta cu multe legume, fără sosuri. Mai bine castraveţi muraţi decât cartofi prăjiţi şi muştar, în loc de maioneză. De băut, sucuri în varianta light sau apă, iar ca desert - un fruct.

Vezi și: Mihaela Bilic, recomandare pentru o masă sațioasă, dar sănătoasă! Simplu, ieftin și bun!

La cantină sau delivery, optează pentru ciorbă şi felul doi. Carnea sau peştele la grătar sau la cuptor cu legume gătite sau în salată satisfac şi apetitul, şi silueta. În loc de pâine, luaţi 2-3 linguri de orez, piure de cartofi sau mămăligă. Atenţie la paste şi pizza, pentru că sunt preparate care conţin multe calorii. Evitaţi sosurile şi prăjelile!

Iată și: Totul despre obezitatea abdominală. Cum afli dacă ai exces de grăsime la nivelul taliei

De la colţ de stradă sau din automatul de mâncare, cel mai sigur şi mai simplu e un covrig şi un lapte bătut. Mai bine un snack sărat de tipul covrigei sau pufuleţi, decât ceva dulce, adică biscuiţi sau napolitane.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net