De ce trebuie să pui un cub de gheață în mâncare. Acest secret culinar poate face adevărate minuni

Ultima actualizare:

Mâncarea românească este în general bazată pe preparate cu multă grăsime. Într-adevăr este delicioasă, însă uneori ce este prea mult strică. Află ce truc poți pune în aplicare pentru a scăpa de grăsimea în exces din mâncare!

1 tocanita de cartofi jpg jpeg

Ciorbe, sosuri, tocănițe, fel și fel de bunătăți găsim în bucătărie românească! Și, având în vedere cât de delicioase sunt mâncărurile tradiționale, de multe ori închidem ochii la excesul de grăsime pe care îl consumăm în unele preparate.

Este adevărat faptul că, grăsimea, oferă un gust aparte, însă în cantități mari nu este de folos sănătății noastre, astfel că nu strică să învățăm să pregătim bucate românești cu mai puțin ulei sau untură. Pentru a scăpa de grăsime atunci când pregătești ceva delicios, tot ce trebuie să faci este să adaugi un cub de gheață! De pildă, dacă faci o ciorbă sau o tocăniță, imediat după ce ai terminat-o de pregătit, las-o puțin să se răcească și adaugă 1-2 cuburi de gheață. Gheața va absorbi grăsimea în exces și așa o vei extrage mult mai ușor!

gheata jpeg

Ce să faci după ce mănânci mâncare grasă

După cum spuneam, mâncarea grasă este delicioasă, însă consumată în cantități mari ne-ar putea dăuna. Ei bine, dacă totuși vrei să te înfrupți dintr-un așa preparat, poți să apelezi ulterior la mici trucuri care să îți echilibreze organismul. Imediat ce te-ai ridicat de la masă, bea puțină apă călduță pentru că aceasta își va ajuta digestia. Dacă nu te hidratezi suficient intestinul va absorbi apa din mâncare și asta poate duce la constipație. Ori, poți bea un ceai verde, bogat în flavonoide cu rol de antioxidanți!

De pildă, poți consuma un iaurt bogat în probiotice despre care știm că sunt bacterii ce ajută digestia. Probioticele sunt importante pentru că ele creează la nivelul intestinelor un filtru protector împotriva microbilor dăunători, țin infecțiile la distanță și ajută sistemul imunitar. De asemenea, la următoarea masă, este bine să consumați alimente bogate în fibre precum varză, conopidă, mazăre, avocado, dovlecei, zmeură, pere, prune uscate, fulgi de ovăz, banane sau fistic. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net