De ce e bine să bei apă în timpul mesei? Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic îți va schimba viața

Ultima actualizare:

Dacă aveți tendința de a mânca prea mult, specialista în nutriție Mihaela Bilic vă dezvăluie secretul pentru a reuși să vă potoliți pofta de mâncare excesivă. Ce trebuie să faci în timpul mesei este mult mai ușor decât ți-ai imaginat!

mihaela bilic instagram jpg

Mulți oameni sunt pofticioși și au tendința să se înfrupte din o mulțime de mâncăruri delicioase. Nimic greșit până acum, problema însă, intervine atunci când în loc să mănânce cu măsură, au tendința să treacă anumite limite, iar asta evident poate duce la probleme cu greutatea. Soluția pentru a reuși să te saturi mai repede și pentru a nu mai mânca mai mult decât îți cere corpul ne-o dezvăluie specialista în nutriție Mihaela Bilic.

De ce să bei apă în timpul mesei

Mihaela Bilic a dezvăluit într-o postare de pe rețelele de socializare că somacul nu are rol de digestie, și că la nivelul lui se secretă suc gastric cu pH acid care sterilizează alimentele. Prin urmare, rolul său este să omoare eventualii agenți patogeni, (acesta are acid clorhidric), introduși în stomac odată cu mâncarea. Mihaela Bilic spune că digestia și absorția nutrienților are loc abia în intentin. Mai mult decât atât, aceasta spune că alimentele sunt mai ușor de digerat atunci când sunt lichide.

„Ce se întâmplă cu apa în stomac? Dacă e băută pe burta goală în 1-2 minute părăsește stomacul, deci nu are cum să țină de foame. Dacă e băută în timpul mesei se amestecă cu alimentele solide și crează un fel de ciorbă, care mărește senzația de sațietate, ajută la umplerea mai rapida a stomacului și încetinește viteza lui de golire.

apa carbogazoasa jpg

Dacă ați observat, exact așa procedează copiii slăbănogi și scarandivi, care după fiecare gură de mâncare beau apă, de parcă altfel n-ar aluneca pe gât, apoi spun că s-au săturat. Încercați și voi să beți un pahar de apă în timpul mesei și veți constata că vă simțiți sătui cu mai puțină mâncare.

Precum ciorba, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Și cu cat e mai plin cu apă, cu atât va rămâne mai puțin loc pentru alte produse bogate în grăsime/zahăr/calorii.” Astfel, pentru a reuși să scădem în greutate e nevoie să urmăm câțiva pași simpli:1 gură de mâncare, 2 guri de apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net