Mihaela Bilic dezvăluie secretul pentru frumusețe veșnică! Proteina care îți întinerește tenul

Majoritatea femeior își doresc să găsească secretul pentru un ten veșnic tânăr și frumos, iar specialista în nutriție Mihaela Bilic dezvăluie secretul care te întinerește! De la creme la tot felul de tratamente, se încearcă găsirea soluției pentru o piele de vis, însă această soluție ne este mult mai la îndemână decât ne-am fi gândit. 

Mihaela Bilic dezvăluie secretul pentru frumusețe
Mihaela Bilic dezvăluie secretul pentru frumusețe

Proteina care îți întinerește tenul

Secretul pentru o piele elasctică și fină este colagenul, o proteină ce se găsește în produsele de origine animală. Mihaela Bilic a dezvăluit pe pagina sa de facebook că această proteină este formată din 19 aminoacizi care se găsește doar în aceste produse și ce nu poate fi dizolvată în apă.

Ce au în comun pielea, oasele, articulațiile, mușchi și tendoanele? Colagen, o proteină de bază a țesutului conjunctiv, reprezintă 25-30% din totalul proteinelor din organism. Această moleculă este formată dintr-o rețea de fibre care conferă rezistență și elasticitate multor țesuturi: piele, păr, unghii, oase și dinți, mușchii, tendoane și ligamente, articulații și vase de sânge. 75% din structura pielii și 85% din structura mușchilor este reprezentată de colagen. Există 1,6 kg colagen în sistemul osos, 1,4 kg în piele și 0,5 kg în mușchi”, a explicat medicul nutriționist pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Mihaelei Bilic în fiecare zi în corpul uman se sintetizează 100 g de colagen nou. Colagenul reușește, pe lângă beneficiile pielii, să întărească sistemul osos și cel muscular, întăriând și tendoanele și ligamentele, ajutând și rănile să se vindece mai repede. Totuși, printre principalii factori ce afectează producția de colagen se regăsește îmbătrânirea!

Colagenul este soluția pentru o piele elastică și fină
Colagenul este soluția pentru o piele elastică și fină

Care sunt factorii care afectează producția de colagen? În primul rând îmbătrânirea, sinteza de colagen scade cu 1% pe an, începând cu vârsta de 20 ani. Alți factori negativi: expunerea excesivă la soare, fumatul și abuzul de alcool, poluarea și stresul. La fiecare 10 ani femeile pierd aproape 10% din densitatea osoasă și 7% din elasticitatea și grosimea pielii. În primii 5 ani după menopauză, datorită lipsei estrogenului, sinteza de colagen scade cu aproximativ 30%. Nivelul crescut de homocisteina sau cortizol și toți factorii care cresc oxidarea la nivel celular au impact negativ asupra colagenului”, a afirmat Mihaela Bilic.

Cum crești cantitatea de colagen din corp pentru frumusețe 

  „Nu materia primă ne lipsește, alimentația zilnică asigură un aport suficient de aminoacizi necesari producției de colagen. Indiferent că mâncăm proteine animale sau vegetale, din carne, pește, ouă, brânză, cereale, leguminoase boabe și oleaginoase putem sintetiza colagen. Ce ne trebuie este un catalizator pentru această reacție, un element care să stimuleze producția internă. Cine este el? Siliciul! Există suplimente cu siliciu stabilizat sub formă de acid ortosilicic care activează enzimele cheie generatoare de colagen. Aceste suplimente sunt 100% vegane și nu conțin colagen, ci protejează propriul colagen prin neutralizarea factorilor oxidativi care îl distrug. Secretul tinereții fără bătrânețe? Un strop de siliciu, care să mențină sinteza naturală de colagen la cote înalte”, a mai adăugat specialistul nutriționist Mihaela Bilic.

image
image
image
image
image
image
Horoscop jpg
calarasi varza calita un preparat delicios foto gustos.ro
click ro liubov ilchuk rXQTWJFPDn4 unsplash jpg
zodii pixabay jpg
cuplu zodie jpg
bani jpeg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
+ cum să îți alegi parchetul jpg